Lyt til artiklen:

6.000 danskere køber naturskov

00:00
Hastighed: ???x
02:45

Abonnementsartikel

Frejlev Skov på Lolland er en gammel naturskov fyldt med unik natur og et væld af fortidsminder. En del af skoven er nu blevet købt med penge fra 6.000 danskere, der har købt i Skovbeviser fra Den Danske Naturfond og Skovcertifikater fra Verdens Skove.

- Det er jeg både glad for og stolt over, siger Johnny Nielsen fra Nordjylland på nyheden om, at hans støtte nu er blevet brugt på at sikre 200.000 kvadratmeter skov på Lolland.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det viser jo, at selv vi almindelige danskere kan være med til at gøre en forskel. Det nytter ikke kun at tale om, at det kunne være dejligt, at naturen fik det bedre. Der må handling til, og mange bække små gør jo en å på et tidspunkt.

Han har sikret 20 kvadratmeter af skoven ved at købe Skovbevis hos Den Danske Naturfond, fordi han gerne vil gøre noget aktivt for naturen i Danmark.

- Det er en rar følelse at være med til at hjælpe naturen. Og det er altså ekstra sjovt, når der pludselig kommer noget helt konkret ud af det som et skovområde, og så oveni købet i mit eget lokalområde. Det gør det jo dejlig håndgribeligt, når man direkte kan se, at ens indsats kan gøre en forskel, siger Ann-Mai Hansen, som bor på Lolland.

Sammen med Ida, Thea, Henrik, Merete og alle de andre 6.000 danskere har de været med til donere i alt to millioner kroner til at købe de 200.000 kvadratmeter af skoven, som nu skal have fred og overlades til naturen.

Lad skoven gøre arbejdet

- Det bedste vi kan gøre for naturen og for at stoppe tilbagegangen af arterne er at lade skovene gøre alt arbejdet. Verdens Skove er derfor meget glade for at have været med til at skabe mere urørt skov i Danmark sammen med Den Danske Naturfond. Det er er storartet at se, at der er folkelig opbakning til at lade skovene være i fred og udvikle sig uden menneskers indblanding og give plads til biodiversiteten, sekretariatschef Caspar Olausson siger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hos Den Danske Naturfond og Verdens Skove er man også meget glade for den store støtte.

- Vi kan nu bevare en del af en af landets naturmæssigt vigtigste skove takket være de private donationer. Det er fantastisk, at så mange danskere på den måde støtter mere plads til den trængte natur, siger Lauritz B. Holm-Nielsen, formand for Den Danske Naturfond.

En værdifuld skov

Frejlev Skov er udpeget af forskere på Center for Makroøkologi, Evolution og Klima på Københavns Universitet som en af landets vigtigste skove for natur og biodiversitet. Det er en gammel naturskov med mange forskellige dyr, planter og svampe. Her lever mange truede og sjældne arter. Dyr og planter får nu endnu bedre vilkår i fremtiden. Den frikøbte del af skoven overlades helt til naturen og beskyttes for altid.