Lyt til artiklen:

Nye redekasser til økologiske høns

00:00
Hastighed: ???x
02:34

Abonnementsartikel

Fra firmaet Overby Export kommer nu en ny serie af EU-godkendte redekasser til økologisk ægproduktion. Der er tale om en fleksibel løsning, der nemt kan anvendes i gamle stalde og bygninger.

Overby Export Consulting startede i 2018 med konceptet "Outdoor Mobile Farming", blandt andet som europæisk distributør af australske Chicken Caravan, som er en serie af mobile hønsehuse til æglæggende høns.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Redekasser til økologiske høns

Nu udvides sortimentet med en serie redekasser til stationært brug, og som er godkendt i henhold til EU-reglerne for æglæggende, økologiske høns. Det er et meget fleksibelt system, der nemt kan bruges i eksisterende bygninger.

Den nye serie redekasser findes i versioner med plads til 180, 360 og 720 økologiske høns og er monteret på ben. De er udstyret med automatisk åbning og lukning af redekasserne, samt et bånd under redekasserne til opsamling og fremføring af æggene - enten som en automatisk løsning eller med et drejehjul til manual drift af båndet.

Udvider ægproduktion

På Dalbakkegaard i Vester Ulslev på Lolland søgte Bryan Radley Hansen efter en nem og billig måde til at udvide produktionen af økologiske æg, som han primært leverer til restaurationsbranchen. Han installerede redekasser fra Overby, med plads til 720 høns, i en ældre lade, der alligevel stod tom. Bryan Radley Hansen har ført æggebåndet ind i et rum ved siden, der er indrettet som pakkeri. Det fungerer godt bortset fra, at han fortryder, at han valgte med manuelt bånd - og ikke den automatiske båndløsning. Redekasserne indstiller han til åbning tidligt om morgenen og lukning først på eftermiddagen - alt sammen sker automatisk.

- Det er en billig og velfungerende løsning. For en investering på godt 100.000 kroner og en del arbejdstimer, har jeg kunnet udvide produktionen af økologiske æg, siger Bryan Radley Hansen.

- Mange ønsker at holde investeringen nede, når der skal investeres i økologiske ægproduktion. Med vores serie af redekasser har vi en løsning, som er nem og billig at installere i en eksisterende stald eller hal, siger Tommy Overby, indehaver af Overby Export Consulting.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Til smalle bygninger

I serien af redekasser indgår en særlig variant med plads til 90 økohøns eller 128 konventionelle høns. Redekasserne er til vægmontering og er dermed ideel til smalle bygninger.

Redekasserne leveres som en "saml selv" løsning, og det er med til at holde prisen nede.

rich-media-3
Bryan Radley Hansen har ført æggebåndet ind i et rum ved siden, der er indrettet som pakkeri. Pressefoto.