Lyt til artiklen:

Stihl vil være klimaneutrale

00:00
Hastighed: ???x
03:13

Abonnementsartikel

Stihl arbejder globalt på at eliminere sit globale CO2-aftryk. Det skriver firmaet i en pressemeddelelse.

Derfor har virksomheden nu fastlagt en plan med tiltag, som skal beskytte klimaet på kort, mellemlangt og langt sigt. Der er fokus på direkte og indirekte CO2-udledning, og fremover regner man med, at hele strømforbruget vil kunne dækkes med 100 procent grøn strøm.

Artiklen fortsætter efter annoncen

CO2-udledning, som ikke kan undgås på kort sigt, vil blive klimakompenseret via støtte til projekter med den internationalt anerkendte og uafhængige mærkning Gold Standard.

På længere sigt skal udledningen reduceres via bæredygtige energieffektivitetstiltag, og en kraftig øgning af egenproduceret grøn energi skal medføre mindsket kompensation.

Klimastrategi

- Som familieejet virksomhed og engagerede i bæredygtighedsspørgsmål er vi hos Stihl også bevidste om vores miljøansvar. Vi er fast besluttet på, at Parisaftalens mål skal nås - at den globale temperaturstigning skal holdes på under 2 °C. Et mål, som vi vil bidrage til via vores klimastrategi og supplerende klimabeskyttende aktiviteter, siger Dr. Michael Prochaska, som er bestyrelsesmedlem for HR og juridisk afdeling, hvis ansvarsområder i Stihl inkluderer bæredygtighed.

De første til at implementere klimastrategien er Stihl Tyskland, som genererer mest CO2-udledning i koncernen. I 2022 følger de øvrige produktionsanlæg i Østrig, Schweiz, Kina, USA, Brasilien og Filippinerne. Salgsvirksomheder rundt om i verden vil ligesom den i Sverige blive integreret løbende i perioden 2023 til 2028. Stihl undersøger også muligheden for reduceret udledning fra andre dele af leverandørkæden, som ligger uden for virksomhedens faktiske aktivitetsområde.

Godt på vej i Norden

På Stihl Nordens hovedkontor i Stenkullen, uden for Göteborg, har man store ambitioner, og det er virksomhedens mål at blive en af de første klimaneutrale salgsvirksomheder i koncernen. I forbindelse med en udvidelse i 2019 blev der installeret omkring 1.500 kvadratmeter solpaneler, og man er nu i færd med at kortlægge behovet og forudsætningerne for at tage næste skridt hen imod klimaneutralitet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er en selvfølge at gøre, hvad vi kan, for at bidrage til bæredygtighedsmålene. Vi sigter højt, og det er vores ambition at være blandt de første salgsvirksomheder til at opnå klimaneutralitet. Vi ved, hvad vi vil opnå, og analyserer nu, hvilke tiltag der er påkrævet. Vi er allerede et godt stykke på vej takket være solcelleanlægget. Ud over at vi i høj grad producerer vores egen, fossilfri energi, gør vi det også muligt for andre at vælge et mere klimavenligt alternativ. Nu er det tid til næste fase af vores bæredygtighedsarbejde, siger Kjell Svensson, som er administrerende direktør for Stihl Norden.

Solcelleanlægget i Stenkullen producerer omkring 50 procent af virksomhedens behov, og al overskydende energi sælges videre som grøn strøm i kommunen. Det første år bidrog anlægget med cirka 65.000 kWh grøn strøm til andre i kommunen.