Lyt til artiklen:

Ny generation af iMov robotplæneklippere

00:00
Hastighed: ???x
02:48

Abonnementsartikel

Stihl udvikler og øger sortimentet inden for iMow robotplæneklippere. Den første nyhed er RMI 522, som lanceres i 2021. Den har en ny intelligent Direct Drive Home-funktion og et slankt design.

Stadig flere opdager fordelene ved en robotplæneklipper, og i havesæsonen 2021 spås det, at flere end nogensinde vil have en robot i deres have. I det kommende år lancerer Stihl RMI 522 - en ny og opgraderet version i iMow-familieen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Direct Drive Home-funktion

- iMow er en meget populær robotplæneklipper, som nu bliver endnu bedre. Den smarte Direct Drive Home-funktion giver hurtigere hjermkørsel og dermed en mere effektiv klipning. Også prismæssigt er RMI 522 et godt valg for haveejere, der stiller høje krav, siger Per Kristiansen, der er teknisk iMow servicekoordinator hos Stihl Danmark.

RMI 522 er en intelligent robotplæneklipper, der afbilder haven under brug. Den lærer udenad, hvordan arealet ser ud, hvor der findes midlertidige og permanente forhindringer, samt hvor dockingstationen er placeret. På den måde kan den hurtigt og direkte køre tilbage, når det er tid til at lade op.

Der er tale om en utrolig smart maskine. Den kan lære forskellen på midlertidige og permanente forhindringer og opdaterer hukommelsen undervejs, forklarer Per Kristiansen.

Interaktiv klippeplan

I den interaktive klippeplan bestemmer haveejeren, hvornår robotten må klippe, og iMow afgør selv, hvornår og hvor længe den behøver køre for at opnå et perfekt resultat. RMI 522 har en integreret betjening med et tydeligt display. Den kan desuden nemt indstilles via iMow Appen på smartphone eller tablet.

Som navnet indikerer, ligger den nye iMow et sted mellem den eksisterende Stihl 4-serie og 6-serie, både hvad angår pris og optimalt klippeareal. RMI 522 har en klippebredde på 20 cm og en klippehøjde på 20-60 mm. Robotplæneklipperen har et lavt støjniveau og er optimal til mellemstore plæner op til 2.100 kvm.

Artiklen fortsætter efter annoncen

RMI 522 har et mere slankt design, men dens ydre minder meget om dens forgængere med et bevægeligt klippeskjold, der beskytter mod vejr, vind og forhindringer.

Robotplæneklipperen er udstyret med en effektiv solid kniv og en sikkerhedsfunktion, hvor knivsystemet slår fra, når robotten løftes fra jorden. Ligesom alle iMow har RMI 522 en stødcensor, hvormed den stopper og vender, når den støder på forhindringer. Og den har samtidig et tyveribeskyttelsessystem med alarm og pinkode.