Lyt til artiklen:

Carlsbergs bryggerheste er flyttet i ZOO

00:00
Hastighed: ???x
02:12

Abonnementsartikel

Zoologisk Have København og Carlsberg har indgået en aftale, der betyder, at Carlsbergs fire bryggerheste er flyttet til ZOO under ombygningen af Carlsbergs historiske stalde.

- Bryggerhestene og de historiske stalde er en vigtig del af Carlsbergs historie. Hestene blev helt frem til 1950'erne brugt til distribution af øl, men i dag bruger vi dem kun til specielle lejligheder, og jeg tror godt jeg kan sige, de er meget forkælede. Derfor synes vi heller ikke, de skal blive stående, imens vi bygger om, siger Jakob Stilov, der er chef for Visit Carlsberg og Carlsbergs ejendomme.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Som en konsekvens af mange års slitage og i takt med udviklingen af Carlsberg Byen samt Carlsberg-gruppens ambition om at kunne tilbyde en mere tidssvarende attraktion, står Carlsberg Visitor Centre nu overfor en større renovering og modernisering.

- Hestene har hidtil været uberørt af ombygningen, men staldene vil inden for de nærmeste måneder gennemgå en større renovering. Derfor har Carlsberg indgået en aftale om at flytte hestene til ZOO. Vi er især glade for, at hestene dagligt kan komme ind og ud af ZOO og dermed fortsat får mulighed for at vedligeholde den træning, der er nødvendig for at kunne færdes i trafikken. Og så glæder vi os over, de ikke skal så langt væk hjemmefra, siger Jakob Stilov.

Ny hestefold

ZOO har bygget en ny hestefold tæt på porten ved Roskildevej og overtager en stor del af pasningen af de fire bryggerheste. En kusk fra Carlsberg følger også med, og skal primært stå for, at hestene kommer ud og køre.

I ZOO har videnskabelig direktør Bengt Holst trukket i trådene for at få aftalen på plads, og han ser frem til at byde de fire bryggerheste velkommen:

- Det er nogle fantastisk flotte dyr med en lang og spændende historie med sig i bagagen. Jeg glæder mig derfor til, at vi og vores gæster kan opleve hestene på nært hold. Vi forsøger altid at forvalte vores kvadratmeter bedst muligt til glæde for dyr og gæster, så da Carlsberg henvendte sig, lagde vi os i selen for at finde den fornødne plads under forhold, der er de imponerende heste værdig. Det lykkedes, og vi glæder os til at byde hestene velkommen og give vores gæster en ekstra oplevelse, siger Bengt Holst.