Lyt til artiklen:

Brugervenlige rodfræsere

00:00
Hastighed: ???x
02:25

Abonnementsartikel

Hos Hans Møller Vej og Parkmaskiner er man i fuld gang med at udvide sortimentet af maskiner. Firmaet forhandler i forvejen blandt andet flishuggere fra GreenMech og fejemaskiner fra Holms Industri, og nu har man netop tilføjet mærket Toro.

- Vi har fået agentur på Toro rodfræsere. Toro laver mange forskellige maskiner, for eksempel minilæssere og zero-turn plæneklippere, men i første omgang, er det rodfræsere, vi går i gang med, fortæller ejer Hans Møller, Hans Møller Vej- og Parkmaskiner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vil udvide markedet

Baggrunden for at tilføje Toro rodfræsere er, at firmaet gerne vil udvide et marked, de allerede har godt fat i.

- Der er tale om tre forskellige rodfræsere. En lille, ganske almindelig rodfræser, som der er rigtig mange brugere til og så to professionelle maskiner, siger Hans Møller.

rich-media-2
Toro SGR-13 har specialdesignet fræserhovede med aftagelige og vendbare tænder, der kan slibes. Pressefoto.

Den lille Toro SGR-13 er en kompakt stubfræser, der er velbalanceret og let at manøvrere. Den er udstyret med en 13HK Honda GX390 benzinmotor og specialdesignet fræserhoved, og den er velegnet til steder, hvor der kun er lidt plads.

Nemme at betjene

De to professionelle maskiner er Toro STX-26 og Toro STX-38. Begge modeller kører på larvebånd, og så er de udstyret med Toros patenterede TX styresystem og Intelli-Sweep, der gør maskiner yderst nemme at betjene.

Hvor den mindre Toro rodfræser er tiltænkt både private og professionelle bruger, er de to større modeller primært målrettet udlejere, fordi de simpelthen er så nemme at bruge.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er bare at starte maskinen og så gå i gang. Hvis maskinen arbejder med hårdt træ, så går den automatisk ned i omdrejninger, og hvis det er blødt træ, så går den op i omdrejninger. Det betyder også, at hvis du prøver at tvinge den, så kompenserer den selv i styrke, siger Hans Møller, der understreger, at alle dermed kan betjene maskinerne.

De to professionelle rodfræsere kommer med henholdsvis en 26HK Kawasaki FX-730V tocylindret luftkølet benzinmotor og en 38HK Kohler Command PRO firecylindret luftkølet benzinmotor.

Begge professionelle modeller er med larvebælter, hvilket gør, at de er mere stabile i terrænet og har nemmere ved at køre på skråninger. På grund af det lave tyngdepunkt og minimale overfladetryk, er det det meget svært at vælte maskinerne eller lave skader på følsomt underlag.