Lyt til artiklen:

Nytårsgave til naturen: Urørte skove vokser ekstra

00:00
Hastighed: ???x
01:20

Abonnementsartikel

Ansøgere, der i første omgang havde fået afslag, får nu alligevel tilsagn om økonomisk støtte til at lave ny urørt skov og sammenhængende natur.

Det skyldes, at Miljøstyrelsen har fundet i alt 19 mio. kr. ekstra i forhold til, hvad der oprindeligt var afsat på finansloven til de to tilskudsordninger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der har i år været stor interesse urørt skov og sammenhængende natur, så pengene slap op. Vi har i første omgang måtte afvise stribevis af gode projekter, men nu kan de heldigvis alligevel gennemføres. Det er glædeligt for ansøgerne og det er godt for naturen, siger funktionsleder Katrine Hahn Kristensen fra Miljøstyrelsen.

Miljøstyrelsen har givet ekstra tilsagn til i alt 26 skovejere om erstatning til 36 nye urørte skove svarende til 238 hektar eller 330 fodboldbaner. Der er også givet tilsagn til 20 nye arealer på i alt 491 hektar, som sammenbinder og beskytter værdifuld eksisterende natur.

Det er fjerde gang, der udbetales tilskud fra tilskudsordningen privat urørt skov. I foråret 2021 kan man igen søge om tilskud til urørt skov.