Lyt til artiklen:

Hvad giver man hesten, der har alt?

00:00
Hastighed: ???x
01:14

Abonnementsartikel

Rigtig mange hesteejere slås i disse dage med mudder i enten indhegning eller på fold. Ud over, at det er træls at se hestene vandre slukøret rundt i mudder, så er der også risiko for muk og andre hudsygdomme, hvis hestenes hove er alt for meget i mudder eller vand.

For undertegnedes vedkommende er mudderet især et problem i meterne fra fold til staldindhegning og så inde i indhegningen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derfor valgte vi sidste år at lave en sti bestående af "bundmåtter - i vores tilfælde såkaldte Heavymats fra firmaet TDJ. De kraftige måtter, der består af kunststof, er 80 x 125 cm og fire centimeter tykke. Hver måtte vejer 19,5 kg, og man kan vælge enten at lægge dem direkte i mudderet eller komme lidt sand under.

I år valgte vi at udvide gangstien, fordi den er så populær, at hestene bruger dem hele året. Om en nytårsgave til krikkerne, har de nu fået tørskoet adgang til fold, mellem stalde og hen gennem indhegning til drikkekar.

Måtterne er enkle at lægge, prisen er rimelig og helt klar indsatsen værd. Hestene er glade, og som en ekstra bonus, er det meget nemmere at komme frem med trillebøren, når der skal muges ud.Godt nytår til alle.