Lyt til artiklen:

Bukh-bog flyver ned fra hylderne

00:00
Hastighed: ???x
01:53

Abonnementsartikel

De berømte Bukh-traktorer fra den danske fabrik i Kalundborg er ikke kun populære hos samlere af veterantraktorer. Også bogen "BUKH - Motorfabrikken og traktorerne", der er skrevet af Ivan Laursen, har vist sig at være yderst populær.

Bogen udkom i 2019, og der gik ikke lang tid før første oplag var udsolgt. Det samme skete med andet oplag, og nu er tredje oplag på vej til de Bukh-hungrende danskere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Interesse førte til museum

Ivan Laursen er født på Samsø, og allerede som dreng var det Bukh-traktoren, der var hans store interesse, en hobby, som førte til mere end bare at samle på de gamle traktorer.

Byggede veteran tandemtraktor ud fra billede

Se også:

Byggede veteran tandemtraktor ud fra billede

- Min store interesse for Bukh-traktorer blev til starten på Samsø Landbrugsmuseum. Jeg er opvokset med den danskfremstillede traktor, og jeg har samlet informationer om Bukh, siden jeg var en 10-11 år gammel, fortæller Ivar Laursen på Samsø Landbrugsmuseums hjemmeside.

Ivan Laursens bog er på 420 sider, og den indeholder historien om Motorfabrikken Bukh fra opstarten i Hørve i 1904 til afslutningen i Kalundborg i 1995 med flytning til Aabenraa. Bogen er lavet som et opslagsværk, og den er rigt illustreret med billeder fra produktionen samt af virksomhedens produkter.

Originale billeder

Ud over historien om fabrikken, er der masser af informationer om de enkelte traktormodeller med tekniske data og beskrivelse af ændringerne i produktionsperioden, ligesom der er afsnit med de traktorer, der har fået monteret udstyr til forskellige formål.

Som supplement til alle beskrivelserne indeholder bogen originale fotos fra fabrikken, så man kan se, hvordan det hele så ud dengang.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvis man vil sikre sig et eksemplar fra tredje oplag, kan bogen bestilles via hjemmesiden www.samsolandbrugsmuseum.dk.