Lyt til artiklen:

El-knallert med lad godkendt efter otte år

00:00
Hastighed: ???x
02:52

Abonnementsartikel

Det måtte jo komme, el-knallerter med lad. Navnet på nyheden er Timo Maxi Carrier, og det er firmaet Tinghøj Motorsave A/S ved Varde, som for nylig har fået godkendt den af Færdselsstyrelsen.

At det skulle tage næsten otte år at få den godkendt, havde indehaver af Tinghøj Motorsave, Tommy Jessen, dog ikke forestillet sig, dengang han så den for første gang i Tjekkiet, hvor den også fremstilles. Det, han så i den, var muligheder. For med en el-knallert med et stort lad, er det muligt at komme rundt alle steder og tilmed også indendørs, da en elmotor jo ikke efterlader et spor af farlige udstødningsgasser efter sig.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Lastevnen er 400 kilogram.

Henvender sig til mange brancher

- Da jeg så den første gang, kunne jeg ikke lade være med et tænke på dens mange anvendelsesmuligheder. Med en lasteevne på helt op til 400 kg og en hastighed på lige omkring 30 km/t kan den jo gøre meget gavn og flytte en masse på kort tid. Her tænker jeg på anvendelsesmuligheder inden for brancher som landbrug, gartneri, planteskoler fiskeopdræt, men den vil også være anvendelig på sygehuse til portøropgaver som transport af vasketøj og meget andet. I zoologiske haver til udbringning og distribution af foder, til pedeller på skoler eller til ejendomsfunktionærer i boligselskaber. Ja, potentialet er stort, siger Tommy Jessen.

Lad med tip

I alt må Timo Maxi Carrier laste 400 kg, og det svarer nogenlunde til en "big balle". Ladets sider kan lukkes ned, og det er manuelt tipbart med betjening fra førersædet. Som det også er gældende for almindelige knallerter, er også Timo Maxi Carrier kun beregnet til én person, selvom sædet er bredt nok til to. Der er to gear - lav og høj, og udover fod,- og forbremsen er den også forsynet med en parkeringsbremse.

rich-media-3
Når der skal læsses af, er der mulighed for at tippe ladet.

Rækkeviden kan fordobles

Et fuldt opladet batteri gør Timo Maxi Carrier i stand til at tilbagelægge 40 kilometer ved fuld belastning. Umiddelbart lyder det måske ikke af så meget, men omsætter man det til dagligt brug, svarer det faktisk til, at den snildt kan køre en hel dag. Men skulle der alligevel være behov for mere, kan der tilkøbes en ekstra batteripakke, som bringer rækkevidden helt op på 80 kilometer på én opladning. Motoren har en effekt på 650 watt, og opererer ved en spænding på 48 volt.

Lader ved almindelig netspænding

- Sættes den til et 230 volts stik efter arbejdstids ophør, vil den være fuldt opladet lang tid før næste dag. Listeprisen på Timo Maxi Carrier er 29.995 kroner, men der nu et introduktionstilbud til en pris på 24.995 kroner. Medregnet i prisen er indregistrering, nummerplade og der følger selvfølgelig også en lader med. Den kan mod merpris leveres folieret med valgfri farve, tekst bagpå og på siderne og endeligt er det også er muligt at få den med en presenning i farverne sort eller grå, understreger Tommy Jessen.

rich-media-4
Motorens effekt er på 650 watt, og med et fuldt opladet batteri kan der køres 40 kilometer. Med et ekstra batteri kan aktionsradiussen fordobles.