Lyt til artiklen:

Kattene er rykket ind i danskernes hjem

00:00
Hastighed: ???x
02:32

Abonnementsartikel

I takt med corona-smittekurvens stigning har salget af katte haft samme opadgående tendens. Mange danskere har brugt corona-tiden på at udvide familien med en eller flere katte.

Det viser en ny opgørelse fra dyreforsikringsselskabet Agria Dyreforsikring, hvor 2020 har resulteret i en stigning på forsikringer til killinger (under fire måneder) på cirka 70 procent. Agrias samlede nysalg af sygeforsikring af katte og killinger er steget med 48 procent i 2020 i forhold til 2019.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- De fleste danskere ved godt, at det er en stor beslutning at få et kæledyr. Corona har medført, at flere danskere opholder sig mere hjemme. Vi er kommen ned i tempo, og det har åbnet op for lysten til at få kæledyr. Med hjemmearbejde og flere i familien hjemme til hverdag, ser mange det som en mulighed for at komme godt fra start med det nye familiemedlem, der kan nyde godt af lidt ekstra opmærksomhed i en coronatid, siger Tine Antvorskov, direktør i Agria Dyreforsikring.

Kærlighed til kattene stiger

- Det er positivt, at de nye katteejere prioriterer sygeforsikring af deres katte, da det vidner om en oprigtig interesse for katten, også efter coronatiden. Med en sygeforsikring får man hjælp til dyrlægeudgifter, hvis katten bliver syg eller kommer til skade. Vi håber, det er et symptom på, at kattens værdi nu er stigende i det danske samfund - en udvikling, der forhåbentlig vil fortsætte, siger Tine Antvorskov.

Også almindelige huskatte

Det er ikke kun racekattene, der er populære. Huskatte får også nye hjem, hvor Agria kan oplyse om en stigning i salg af sygeforsikring til netop huskatte med over 30 procent sammenlignet med 2019.

- Her hos Dyreværnet har vi mærket markant større interesse for at få kat end nogensinde før, udtaler Rikke Lee, direktør for Dyreværnet og fortsætter; - Og fordi vi jo i årevis har haft rigtig mange killinger og katte til adoption, er det jo en velkommen trend! Men jeg kan godt blive bekymret for, om interessen holder ved. Mange katte lever jo, til de er over 15 år - og det er lang tid at forpligte sig, også økonomisk.

En undersøgelse (Xtreme) fra 2020 viser, at kun 16 procent af katteejere i Danmark har tegnet en sygeforsikring. Men det går den rigtige vej, for i 2016 var det kun 11 procent (YouGov).

Artiklen fortsætter efter annoncen

Agrias langsigtede håb er, at et fortsat tæt samarbejde med de danske katteorganisationer, kan hjælpe med at højne forsikringsgraden for katte, så den når op på samme niveau som hos hundene.