Lyt til artiklen:

Sådan beskytter du hundens poter mod vejsalt

00:00
Hastighed: ???x
01:45

Abonnementsartikel

Nedlukningen af samfundet har gjort gåture til en corona-sikker form for motion, men med det seneste sne- og frostvejr kan det blive særdeles smertefuldt for menneskets bedste ven. Og de mange hundeejere skal være opmærksomme på at få fjernet al is og salt fra hundens poter.

Ifølge Alm. Brands skadesafdeling sker der typisk en stigning i antallet af hundeskader, når sneen falder.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Når sneen og frosten melder sin ankomst, ser vi også en stigning i hundeskader, fordi mange ikke ved, at salt er gift for hundens poter. Heldigvis kan du med simple og effektive midler få din hund sikkert gennem vinteren, siger Brian Wahl Olsen, skadesdirektør i Alm. Brand:

- Det vigtigste er, at man forsøger at undgå saltede fortove og veje. Saltet bider i hundens poter, og trænger det først ind i potens revner, kan det give grimme skader. Man skal skylle poterne grundigt efter en gåtur, og hvis man vil være på den sikre side, kan man smøre med en tyk potesalve.

Under den første nedlukning i 2020 var der mange, der købte en hund. Her er flere gode råd til de mange hundeejere, der kan holde hundens poter sikre gennem hele vinteren:

Hold pelsen kort

Har du en hund med lang pels på poterne, så sørg for at holde pelsen kortklippet. På den måde undgår du, at sne og is sætter sig fast i klumper under hundens poter.

Husk overtøjet

Hunde med kort pels kan have glæde af et varmt dækken om vinteren, og langpelsede hunde kan have glæde af et regnslag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mere tid indendørs

Hunde elsker at være udendørs, men kulden kan give forfrysninger på ørene og halespidsen. Det kan derfor være en god ide at gøre gåturen lidt kortere end normalt. Og hold ekstra godt øje med, om hundens hud bliver hvid eller blå.