sonsoreret-indhold

Lyt til artiklen:

Hvilken hundeseng har din hund brug for?

00:00
Hastighed: ???x
02:00

Abonnementsartikel

Der findes nemlig mange forskellige slags senge til hunde, og der kan også være flere fordele ved dem alle sammen. Det er naturligvis meget positivt, men det betyder også, at det kan være svært at finde ud af, hvilken hundeseng lige netop din hund har brug for.

For at gøre dit valg lidt nemmere har vi derfor lavet en oversigt over, hvad det er for forskellige hundesenge, der findes.

Hundekurven

Den måske mest klassiske hundeseng er en hundekurv. Det er simpelthen en kurv med en pude i, hvor din hund kan ligge og sove eller bare slappe af.

Den klassiske hundekurv findes dog også i mange varianter. Der kan være forskel på blandt andet:

· Materialer

· Komfort

· Udseende

· Form

· Pris

Det er alt sammen punkter, som du med fordel kan tage med op til overvejelse. Ser du eksempelvis på materialer, så kan der være fordele ved at vælge en hundeseng af plastik, fordi den vil være nemmere at gøre ren end en pilefletkurv.

Kvaliteten bør også være en vigtig faktor i din endelige beslutning. Ligesom dig har din hund nemlig brug for at sove på en god overflade, så den lettere kan sove tungt, og så den får en ordentlig støtte i løbet af natten. At vælge en god kvalitet kan også betyde, at hundesengen er længere om at blive slidt, så din hund ikke kommer til at sove dårligere med tiden.

Donutsengen

En anden type seng, som også er populær, er donutsengen. Her er der tale om en hundeseng, som ligner en donutformet pude. Der er nemlig en blød ydre kant, og så er der en blød pude i midten. Det vil sige, at din hund kan ligge blødt, uanset hvordan den ligger i sin seng.

Denne type er dog bedst egnet til de mindre hunde.

En ortopædisk hundeseng

Uanset hvilken type seng du vælger til din hund, så er det altid godt at gå efter en ortopædisk hundeseng. Sådan en kan let være dyrere end andre hundesenge, men den kan give din hund en støtte under søvnen, der kan få stor betydning for dens sundhed.

Sådan en seng har ofte en madras med memory foam eller lignende, der er behageligt for hunden at ligge på. Den luksus er ikke kun for mennesker.