Lyt til artiklen:

Anne og Peter topper navnelisterne

00:00
Hastighed: ???x
01:29

Abonnementsartikel

Danmarks Statistik har nu opgjort listen over de mest populære navne i Danmark, og ikke overraskende er Anne og Peter, der vinder hos den voksne befolkning.

Anne er nemlig det fornavn, som flest kvinder har som første fornavn. I starten af januar 2021 drejede det sig om 44.872 personer. På de følgende fire pladser i top-5 kommer Kirsten, Mette, Hanne og Helle.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Aldersfordelingen for de fem øverst placerede kvindenavne er meget forskellig. Gennemsnitsalderen for personer med Anne som første fornavn er 51 år, for Kirsten er det 69 år, for Mette 44 år, for Hanne 64 år og for Helle 55 år.

Mest populær mandenavn

Blandt mænd er Peter det fornavn, som flest har som første fornavn. I starten af januar 2021 drejede det sig om 47.665 personer. På de følgende fire pladser i top-5 kommer Michael, Jens, Lars og Thomas. Aldersfordelingen for de fem øverst placerede mandenavne er mere ens end blandt top-5 for kvinderne. Gennemsnitsalderen for personer med Peter som første fornavn er 51 år, for Michael er det 47 år, for Jens 58 år, for Lars 53 år og for Thomas 41 år.

Blandt de et til niårige er det derimod William, der tager sejren hos drengene, mens Emma er det mest populære pigenavn.