Lyt til artiklen:

Ny minitraktor med cruise control og hydrostat-gear

00:00
Hastighed: ???x
02:11

Abonnementsartikel

Der var glæde hos Lintrup Maskinhandel, da medarbejderne for få dage siden kunne pakke en helt ny Solis model ud. Den populære indiske minitraktor er nemlig ankommet i en helt ny udgave - Solis 26 HST.Og ifølge Henrik Mols Petersen er der tale om nogle rigtigt gode nye features.

- Gearkassen er en japansk hydrostat-gearkasse, og det giver en rigtig god køreoplevelse, fortæller han.- Den er virkelig nem at køre. Det er bare at vælge høj eller lav gear. Derefter kører man bare.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Hydrostat-gearet betjenes med fodpedaler. Pressefoto.

Hydrostat-gearet styrer man via en fodpedal, og gaspedalen med et håndtag.

- En af fordelene ved den er også, at den har cruise control, så når man for eksempel slår græs, så finder man bare sin hastighed, så kører man uden at sidde med foden i en fastlåst stilling, fortæller Henrik Mols Petersen, der ikke er et sekund i tvivl om, at den nye minitraktor bliver en populær model.

Solis 26 HST har en tophastighed fra 17,4 km/t til 22 km/t ved 2.700 omdrejninger, afhængig af, hvilken dækmontering, der vælges.

- Og så er den meget indstigningsvenlig, da der ikke er nogen gearstænger i midten, tilføjer Henrik Mols Petersen

Mekanisk traktor

Maskinen kommer med 26 hestekræfter og en trecylindret Mitsubishi-dieselmotor. Den har en foraksel med firhjulstræk og servostyring, og egenvægten er på 1.055 kilo.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er en mekanisk traktor, hvor driftsikkerheden og lave maskinomkostninger er sat i højsædet. Så det er en traktor som er perfekt til brug på planteskoler, hos anlægsgartnere, rideskoler mindre landbrug og andre steder, siger Henrik Mols Petersen, der desuden fremhæver Solisens flotte design.

Bag på maskinen er der en CAT I-N lift med justerbare sidestabilisatorer på liftarmene, der har en løftekapacitet på 600 kilo. Hertil kommer et dobbeltvirkende hydraulikudtag, svingbart gaffeltræk og midtermonteret PTO med 2.100 omdrejninger samt PTO med 540 omdrejninger bagtil.

Og så er der mulighed for frontlæsser med integreret joystick.

rich-media-4
Find hastigheden og slå cruise control til. Så har man hænderne fri til andet arbejde. Pressefoto.