sonsoreret-indhold

Lyt til artiklen:

Styr på plæner i alle størrelser

00:00
Hastighed: ???x
01:59

Abonnementsartikel

En robotplæneklipper har også en maksimal kapacitet, der ikke nødvendigvis kan følge med, og hvis underlaget er lidt ujævnt, gør det det bare endnu værre.

Her er en havetraktor måske den bedste løsning. De findes i forskellige modeller og størrelser, men her har du muligheden for mere eller mindre at sætte dig op i maskinen og så ellers bare køre afsted. Det giver en frihed, og du kommer ikke til at stå med følelsen af, at du har brugt alle dine kræfter op, når du er færdig, for det, du har gjort mest, er at bruge din koncentrationsevne, når du har skullet lidt tæt rundt om træer eller store sten. Det er vigtigt, at du på forhånd sætter dig ind i, hvilke behov du har, og hvilke traktorer, der kan opfylde dine behov. Her er lavet en oversigt over gode havetraktorer med forskellige egenskaber, der måske alle kunne være i din interesse.

Husk sikkerheden

En havetraktor er en stor maskine, og det betyder også, at man skal være forsigtig, når man benytter den. Det er yderst vigtigt altid at have tjekket sine omgivelser, så der ikke pludselig er et barn eller et dyr, der render i vejen for maskinen, for det kan give en ganske ubehagelig oplevelse. Desuden er en havetraktor typisk meget larmende, og det er derfor en nødvendighed, at man har høreværn på, så man ikke risikerer at beskadige sin hørelse. Selvom man måske ikke lægger mærke til det i det specifikke øjeblik, kan det på sigt have negativ indflydelse, hvis man ikke har beskyttet ørerne.

Det er en god idé at forventningsafstemme, inden man investerer i en havetraktor. Her bør man veje pris og kvalitet op mod hinanden, for det hænger ofte sammen, og det er ikke ualmindeligt, at selvom en billig havetraktor gør det godt, så vil en dyrere model vise sig at være et rigtig godt køb på den lange bane, hvor den vil vedblive at være stabil og klippe jævnt. Hvis du har problemer med mos i plænen, er det vigtigt at indstille traktoren, så den ikke klipper for lavt. På den måde kan du stadig nyde en flot have.