Lyt til artiklen:

Snefygning kan give kostbare vandskader

00:00
Hastighed: ???x
02:08

Abonnementsartikel

Det kan blive en dyr affære for husejerne, hvis man ikke gennemgår huset for fygesne efter årets første snestorm. Når sneen smelter, kan store mængder af vand gøre skade på huset.

Alm. Brands skadesafdeling ser typisk en stigning i antallet af vandskader efter store snestorme.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi har hjulpet vores kunder igennem snestormen. Indtil videre har vi haft over 10 stormskader de seneste tre døgn, men vi ved af erfaring, at oven på en snestorm som denne, oplever mange kunder fygesne på loftet, der efterfølgende giver vandskader, og som forsikringsselskab står vi klar til at hjælpe, siger Brian Wahl Olsen, skadedirektør i Alm. Brand.

Det er i særdeleshed fygesneen, som husejerne skal være opmærksomme på. Fygesne forekommer ved sne- og kraftigt blæsevejr, hvor sneen hvirvles op og trænger ind gennem de mindste sprækker i husets tag og mure.

- Det er overraskende, hvor lidt fygesne der skal til for at lave vandskader på et hus. Fygesne trænger ind ad selv de mindste revner og sprækker i taget eller mure, og det kan give store fugt- og vandskader, hvis det ikke bliver opdaget i tide. Som husejer skal man derfor være ekstra opmærksom efter en snestorm som denne, hvor store mængder sne kan være fyget ind på husets loft, siger Brian Wahl Olsen.

Bliv indendørs

Når stormen først raser, er det vigtigt, at man venter med at gennemgå huset, til det vilde vejr er overstået.

- Når stormen først raser, er det vigtigste råd at blive indendørs, så man ikke kommer til skade. Først når den er drevet over, kan man gå i gang med at gennemsøge huset for fygesne og andre skader, siger Brian Wahl Olsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Her er en række gode råd, som du kan bruge, når du tjekker huset ind- og udvendigt.

Skovl sneen omkring dit hus væk, så dit hus ikke får frostsprængninger.

Fjern sne fra tag, udhæng, skur og drivhus med en kost.

Tjek loftet for fygesne, hvis det både har blæst og sneet.

Fygesneen kan komme ind ad selv de mindste revner og sprækker i taget eller mure og kan give vandskader, hvis sneen ikke fjernes.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Husk, at du som husejer har ansvaret for, at indkørsel og gangarealer ved dit hus er ryddet for sne.