Lyt til artiklen:

Vokseværk på boligmarkedet

00:00
Hastighed: ???x
02:08

Abonnementsartikel

I løbet af det seneste årti er danske boliger vokset betragteligt i størrelse. Et tværsnit af boligtyper på boligmarkedet viser, at villaer er vokset mest, mens sommerhuse og etageboliger er vokset i et lavere tempo.

På landsplan bygges villaer således i gennemsnit 5,1 kvadratmeter større end i 2010, mens sommerhuse og etageboliger i gennemsnit bygges 3 og 1,3 kvadratmeter større.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det skriver ejendomsmæglerkæden Estate i en pressemeddelelse.

Fordelt på regioner har væksten i kvadratmeter for villaer været størst i Region Hovedstaden og Region Nordjylland. I Region Hovedstaden bygges villaer i gennemsnit 5,8 kvadratmeter større i dag, end de blev i 2010, og i Region Nordjylland bygges de i gennemsnit 5,2 kvadratmeter større over samme periode. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Ændrede boligbehov

Ifølge presseansvarlig i Estate, Alexander Falck Winther, taler udviklingen fint sammen med de ændrede boligbehov, danskerne har fået de senere år.

- Vi har fået et stadig større behov for at have flere kvadratmeter at boltre os på. Særligt børnefamilier, der søger ud af de tætpakkede byer, ønsker større hjem med god plads til familielivets udfoldelser. Det er en udvikling, der nu finder vej til statistikkerne, siger Alexander Falck Winther.

Foruden villaer er også sommerhusene blevet større henover det seneste årti. Her er udviklingen størst i Region Hovedstaden og Region Syddanmark, hvor sommerhusene i gennemsnit bygges henholdsvis 4 og 3,4 kvadratmeter større end i 2010.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-3

I Region Hovedstaden drives sommerhusmarkedet især frem af Vig og Nykøbing Sjælland, mens det i Region Syddanmark især er de fynske kyster, Vestkysten og kyststrækningen ud mod Det Sydfynske Øhav.

- Selvom en vækst på op til 5,8 kvadratmeter for villaer og 4 kvadratmeter for sommerhuse ikke er et kæmpe hop, understøtter det alligevel fortællingen om, at vi ønsker at bo større og med bedre mulighed for at indrette vores hjem efter en hverdag, hvor stadig flere ærinder kan klares fra hjemmet, siger Alexander Falck Winther.