Lyt til artiklen:

Campingplads drives af fællesskabet

00:00
Hastighed: ???x
02:50

Abonnementsartikel

"Ferie hver dag" - Den drøm troede ægteparret Claus og Maj-Britt Hansen, de havde opnået, da de sammen med et vennepar købte en campingplads i 2018. Som ivrige campister så de frem til, at de kunne nyde campinglivet året rundt.

Siden er virkeligheden blevet en lidt anden hos Limfjords Camping og Vandland i Ålbæk nær Skive. For et halvt år efter opstarten sprang venneparret fra, og Claus og Maj-Britt stod alene med pladsen - og dobbelt arbejde. Alligevel fortryder de ikke købet, fortæller Claus Hansen:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Før havde vi en travl hverdag på hvert vores arbejde. Nu har min kone og jeg en fælles hverdag fyldt med opgaver. Det er dejligt.

Claus Hansen mener, at en af årsagerne til, at den ny livsstil passer parret, skyldes deres tidligere jobs. Som tidligere selvstændig tømrer og pædagog har de været vant til at have meget om ørene. Og så kommer både Maj-Britts børnetække og Claus' håndværkersnilde foretagendet til gode.

rich-media-2
Vintermånederne går med vedligehold og planlægning. Lærke Maria Nielsen.

Fællesskabet er vigtigt

For rammerne betyder meget. Børnefamilier i dag forventer, at både legepladsen og vandlandet fremstår i fin stand. Og ikke kun ydre rammer tæller, mener Claus Hansen. Campisterne skal også føle, at de kender ejerne af pladsen, og at der er et fællesskab i Ålbæk.

Derfor er Maj-Britt og Claus heller ikke helt ene at sørge for, at alt er i orden. Hvert forår har de et arbejdssjak på op til 80 mand, som hjælper med at gøre pladsen sæsonklar. En dag i marts arrangerer de nemlig en fælles arbejdsdag for campisterne.

Morgenen starter med fællesspisning, og så bliver opgaverne ellers fordelt. Der bliver lagt fliser, malet servicebygninger og ryddet buske. Imens går snakken livligt. Og det er et hit:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- De elsker det simpelthen, for så lærer vi jo hinanden at kende på kryds og tværs. Det giver sammenhold, siger han og forklarer, at det ligger parret meget på sinde, at campingpladsen ikke fremstår slidt:- Tingene skal være i orden. Man skal ikke føle, at man træder ind i en 70'er-lomme, når man besøger os. Så vi har givet bygninger og vores faciliteter en kærlig hånd, forklarer han.

rich-media-4
Hvert forår hjælper et arbejdssjak på op til 80 mand med at gøre pladsen sæsonklar. Privatfoto.

Ingen vinterhi i Ålbæk

Efter en sæson fyldt med mennesker og dobbeltarbejde, kan det være godt med et pusterum. Det får ægteparret i vintermånederne, for lige nu er der stille i Ålbæk og langt mellem campingvognene. Termometret viser -4 grader. Og med Limfjordens friske blæst, får man mest lyst til at gemme sig indendørs med en kop varm kakao.

Meget afslapning kan det dog ikke blive til, når man er campingpladsejer. Vinteren bliver i stedet brugt på at sørge for, at alt på pladsen er klar til den ny sæson.

- Vi har også meget at lave om vinteren. Men jeg glæder mig, da til vi åbner igen. Det er lidt en festdag, fortæller Claus Hansen med et smil.

rich-media-5
Limfjords Camping og Vandland har ialt 389 pladser og ligger i idylliske omgivelser ved vandet. Privatfoto.