Lyt til artiklen:

Længere rækkevidde med støjsvag stangsav

00:00
Hastighed: ???x
02:33

Abonnementsartikel

Stihl fortsætter med at udvikle sit produktsortiment rettet mod professionelle, der arbejder i naturen. Senest i rækken af letanvendelige arbejdsværktøjer er de batteridrevne stangsave HTA 66 og HTA 86.

Op til havesæsonen 2021 præsenterer Stihl de opgraderede stangsave HTA 66 og HTA 86, som har fået nyt udseende, men først og fremmest flere praktiske opdateringer sammenlignet med deres forgængere. De batteridrevne redskaber er udformet til en bekvem og mere ergonomisk arbejdsdag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Stangsaven HTA 86 har et teleskopskaft med en maksimal rækkevidde på 3,9 meter - til højtsiddende kviste og grene. HTA 66 er noget kortere med en samlet rækkevidde på 2,4 meter. Begge modeller er forsynet med en robust grenkrog, som sidder under sværdet, så det er nemt at gribe fat i løse grene.

God balance

- Dette er to lette, men kraftfulde redskaber til savning og beskæring af for eksempel frugttræer og til træpleje. Batteriets placering, som er på linje med skaftet, giver en god balance og et lavere hældningsmoment, hvilket giver en bedre arbejdsstilling. Det faktum, at tyngdepunktet ligger bagtil, langt fra sværdet, gør også livet nemmere for brugeren, siger Henrik Tångberg, der er Technical Customer Support hos Stihl Danmark.

Børsteløse motorer

Stangsavene er udstyret med den lette, børsteløse EC-motor, et 30 cm langt sværd og 1/4" PM3 savkæde, som giver nøjagtig snit og høj skæreeffekt. Arbejdsredskaberne tilhører batterisystemet AP og kan med fordel bruges med samme batteri som mange andre værktøjer fra Stihl.

- En anden fordel ved HTA 86 er, at det kvadratiske rigør forhindrer, at skaftet vrides eller bøjes. Skaftet på begge modeller er desuden beklædt med skridsikkert gummi, som sikrer et godt greb, forklarer Henrik Tångberg.

Begge modeller har trinløs hastighedskontrol og trepunktsgreb, som giver sikker opstart og passer lige godt til både venstre- og højrehåndede. Transparent olietank og værktøjsfrit tankdæksel er andre detaljer, der gør livet nemmere for brugeren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Stangsavene leveres med en sele og kan suppleres med bæresystemet RTS til brug ved længere arbejdspas. RTS kan nemt justeres ift. brugerens højde, hvilket gør arbejdet nemmere og giver bedre ergonomi.

rich-media-3
Stihl HTA 66 har en rækkevidde på 2,4 meter. Pressefoto.