Lyt til artiklen:

Sådan fjerner du dyrehår fra møblerne

00:00
Hastighed: ???x
01:57

Abonnementsartikel

Når man deler hjem med en hund eller kat, kan det ikke undgås, at man også deler hjem med dyrehår. De kære firbenene er formidable til at finde husets mest bløde og behagelige steder at slænge sig, så det er intet under, at sofaer, lænestole, puder og tæpper hurtigt bliver sat til med pels.

Hunde- og kattehår kan dog være frustrerende svære at få fjernet helt fra tekstiler. Hårene kan nærmest arbejde sig ind i stoffet, så støvsugeren langt fra får det hele med, og i handlen findes der da også et hav af særlige børster og lignende til at fjerne dyrehår med.

Artiklen fortsætter efter annoncen

5 tips

Men med disse nemme tips behøver du ikke købe dig fattig i specialprodukter, for du har givetvis allerede det, der skal til for at få has på dyrehårene i dine møbler:

1. Tag en almindelig gummihandske på, fugt den og gnid hånden henover møblet eller tæppet. Dyrehårene vil så danne små kugler eller "ruller", som er lette at pille op.

2. Er det et større areal, der er sat til med pels, er det nemmere at bruge en badeværelsesskraber med et fugtet gummiblad i stedet.

3. Du kan også stryge henover stoffet med en ganske let fugtet svamp eller engangsvaskeklud af skumgummi. De samler dyrehår næsten som en magnet, så du kan nok ikke bruge svampen/kluden til andet senere.

4. Som alternativ til en fnugrulle kan du rulle tape nogle gange om dine fingerspidser med klæbesiden udad og "duppe" de genstridige dyrehår af.

Artiklen fortsætter efter annoncen

4. Har du betræk eller tæpper, der kan tåle maskinvask og tørretumbling, kan du tumble dem ved laveste varme i 5-10 minutter, før du vasker dem. Så samles dyrehårene i tumblerens fnugfilter, fremfor at sætte sig i vaskemaskinen og i klumper på tøjet. Husk at rense fnugfilteret bagefter.

5. Hvis dine tekstiler kan tåle maskinvask, men ikke tørretumbling, kan du i stedet vaske dem sammen med et par engangsvaskeklude, der vil trække en del af dyrehårene til sig under turen i maskinen.