Lyt til artiklen:

Forsikring er liv eller død for katte

00:00
Hastighed: ???x
02:38

Abonnementsartikel

De fleste er enige om, at alle katte har ret til kærlighed, pleje og dyrlægehjælp, når de er syge. Men en ny undersøgelse i samarbejde med den svenske dyrlægeforening viser, at katteejeres vilje til at behandle katten, når den bliver syg, påvirkes af, om katten er forsikret eller ej.

Det skriver Agria Dyreforsikring i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og firmaet mener, at det er forventeligt, at samme situation er gældende hos danske katteejere. Der aflives endda uforsikrede katte - fordi ejerne synes, det bliver for dyrt at behandle.

Katte har ændret status i de seneste årtier. De er gået fra at holde mus og rotter på afstand til at være et afholdt medlem af familien, og nu er det en naturlig ting for de fleste katteejere at tage katten til dyrlægen, når den bliver syg.

- Men der er stadig mange uforsikrede katte, og det er selvfølgelig vigtigt for deres velfærd, at de har forsikring, når sygdom eller ulykke opstår, siger Tine Antvorskov, direktør hos Agria Dyreforsikring.

Stor forskel

Undersøgelsen, der blev sendt til svenske dyrlæger, viste tydeligt, at når uheldet er ude, og et besøg hos dyrlægen er nødvendigt, så gør det en forskel for katten, om den er uforsikret eller forsikret. (undersøgelsen blev besvaret af 100 dyrlæger).

89 procent af de adspurgte dyrlæger har observeret, at katteejernes vilje til at behandle katten for skade/sygdom påvirkes af, om katten er forsikret eller uforsikret.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derudover har så mange som 97 procent af dyrlægerne i undersøgelsen på et eller andet tidspunkt været involveret i, at en uforsikret kat blev aflivet, fordi ejerne syntes, at behandlingen hos dyrlægen blev for dyr. 19% af dyrlægerne siger, at dette efter deres erfaring sker ofte.

Pris på kattene

I de seneste årtier er der kommet et anderledes syn på katte, og i dag får de fleste katte kærlighed i overflod og pleje, når de har brug for det. Men desværre er der stadig mange katte, der mangler en sygeforsikring.

Hvis man sammenligner med forsikringsgraden blandt hundene, er der en markant forskel - selvom kattene langsomt nærmer sig. En undersøgelse (Xtreme) fra 2020 viser, at kun 16 procent af katteejere i Danmark har tegnet en sygeforsikring. I 2016 var det 11 procent (YouGov). Hos hundene ser det lidt anderledes ud, hvor 54 procent af danske hundeejere havde sygeforsikring til hunden i 2019 (Xtreme).

Ifølge Agria har firmaet i 2020 oplevet en markant stigning i salget af sygeforsikringer til katte, så det forventes, at den generelle forsikringsgrad også er steget.