Lyt til artiklen:

12 topheste på auktion

00:00
Hastighed: ???x
01:55

Abonnementsartikel

I december 2020 mistede rideverdenen en dygtig avler. Med en livslang avlerkarriere, stor passion for ridesporten og heste, der har spredt sig over hele verden, var Peter "Skikkild" Jensen en institution i hesteverdenen.

Nu skal Peters sidste heste godt videre til dygtige avlere og ryttere. På netauktionen hos Campen Auktioner kan du finde en samling af ungheste fra 1-4 år samt avlshopper. Hestene kan alle i stamtræet føres tilbage til Peter Jensens første avlshoppe Skikkild's Siska, hvilket i sig selv er historisk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En sur hest i stalden er også sur under rytter

Se også:

En sur hest i stalden er også sur under rytter

- De fleste af afkommene er nært beslægtede med Grand Prix-hesten Weltliebe, der blandt andet under Nanna Skodborg Merrald havde stor succes på både danske og internationale dressurbaner. Vi ser frem til auktionen, for der er virkelig nogle fine heste imellem, fortæller Charlotte Schreiber fra Campen Auktioner.

- Vi opfordrer alle interesserede købere til at komme til eftersyn på hestene. Er man interesseret i at se hestene "live", inden man byder på netauktionen, så kan dette også aftales, siger hun.

rich-media-3
Flere af auktionens hestene er nært beslægtede med GP-hesten Weltliebe. Pressefoto.

Heste på topniveau

Peter Jensen har igennem årene opdrættet mange heste. Det er heste, som nu er spredt verden over, og flere konkurrerer på et højt niveau.

- Der kommer 12 gode heste med på netauktion. Blandt andet den smukke avlshoppe Skikkilds Adele af Skovens Rafael. Derudover kommer der flere gode ungheste, som har et stort potentiale. fortæller Signe Møllenberg, en af arvingerne efter Peter Jensen. Hun fortsætter:

- Det er vigtigt for alle arvinger, at Peters sidste heste kommer ud til nogle dygtige ryttere og avlere, hvor de bliver behandlet godt, så vi kan følge dem på stævnebanerne i de næste mange år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Praktisk information

Auktionen slutter søndag den 14. marts kl. 19.30, og det er dyrlæge Niels Guus Andersen, der har stået for dyrlægeundersøgelserne.