Lyt til artiklen:

Ekstra penge for at skrotte dieselbilen

00:00
Hastighed: ???x
02:23

Abonnementsartikel

Ejere af de ældste dieselbiler får nu igen mulighed for at få en forhøjet skrotningsgodtgørelse, hvis de skrotter deres gamle dieselbil fra før 2006. Skrotningspræmien hæves fra 2.200 kroner til 5.000 kroner for dieselbiler produceret før 2006 og uddeles efter først til mølle-princippet. Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten har afsat en pulje på 100 millioner kroner, som svarer til godtgørelse til ejerne af cirka 35.000 biler. Puljen åbner efter påske den 6. april 2021.

- Luftforurening er skyld i, at tusindvis af danskere bliver alvorligt syge og dør for tidligt. De ældste dieselbiler forurener mere end andre biler, og det er lige præcis de biler, som vi er blevet enige om, at der skal være en økonomisk gulerod for at skrotte. Det er giver renere luft og er godt for både sundheden og miljøet. Skrotningspræmien er først-til-mølle, og jeg håber, at mange vil være hurtige til at aflevere dieselbilen, siger miljøminister Lea Wermelin.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

En dieselbil fra før 2006 udleder væsentligt flere partikler end en ny dieselbil, og udleder generelt mere CO2 end nyere dieselbiler, så hver gang en gammel dieselbil bliver skrottet, er det godt for miljøet, klimaet og folkesundheden.

Klart mål om renere luft

Tusindvis af danskere benyttede sig af muligheden for at få en forhøjet skrotningsgodtgørelse for deres ældre dieselbil, da der var en tilsvarende pulje i 2019.

Forhøjelsen af skrotningsgodtgørelsen til 5.000 kroner falder bort, når puljen er brugt eller senest den 31. december 2021. Herefter får bilejerne udbetalt det almindelige beløb på 2.200 kroner, hvis de skrotter deres gamle dieselbil.

Skrot dieselbilen digitalt

Bilejere har siden 1. januar 2020 skrottet deres udtjente bil digitalt med deres NemID, efter vi i Danmark vinkede farvel til skrotningsattester i papirform.

Den digitale skrotning er blandt andet med til at sikre en hurtigere og lettere skrotningsproces.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er som hovedregel den sidst registrerede ejer af en bil, der kan anmode om at få udbetalt skrotningsgodtgørelse, når bilen skrottes ved en godkendt autoophugger.