Lyt til artiklen:

Ny bygningspulje åbner for grønne boligforbedringer

00:00
Hastighed: ???x
02:12

Abonnementsartikel

Onsdag den 7. april kl. 10.00 åbner første runde af bygningspuljen. Energistyrelsen åbner den 7. april kl. 10.00 for første runde af bygningspuljen. Her kan boligejere søge om tilskud til grønne boligforbedringer, der kan nedsætte deres energiforbrug og spare klimaet for CO2.

I første ansøgningsrunde er der afsat 250 mio., og i alt er der afsat 675 mio. i 2021 til for eksempel efterisolering, nye vinduer eller at skifte opvarmningsform til varmepumpe.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har set frem til at kunne fortælle om den næste runde af Bygningspuljen - ikke mindst åbningsdatoen. Jeg ved, at den er ventet af mange boligejere, der er ivrige efter at spare energi, CO2 og penge på varmeregningen med hjælp fra tilskudspuljen. Det er en fordel for både klimaet, samfundet og den enkelte boligejer, og vi ser frem til at støtte tusindvis af nye projekter, siger vicedirektør i Energistyrelsen Stig Uffe Pedersen.

Flere runder og tilskud til flere

Frem mod lanceringen af bygningspuljen 2021 har Energistyrelsen arbejdet på at forbedre ansøgningsportalen og vejledningsmaterialer. Formålet er at sikre, at alle ansøgere ved, hvad de kan få tilskud til, og hvilke informationer de skal have klar, når de går i gang med at søge tilskud. Det er samtidig besluttet, at der skal være flere årlige ansøgningsrunder, ligesom tilskudssatserne sættes lidt ned.

- Ændringerne betyder, at flere kan få tilskud, og at man ikke behøver vente et helt år med at søge igen, hvis man får afslag. Selvom tilskuddet er lidt lavere, er der stadig tale om et betydeligt tilskud. Jeg vil opfordre boligejere, der overvejer at søge tilskud, til at forberede ansøgningen godt. Det øger chancen for at få hurtigt svar, og dermed kan man påbegynde sit projekt hurtigere, siger Stig Uffe Pedersen.

Sådan bliver du klar

Frem mod lanceringen afholder Energistyrelsen flere webinarer for både borgere, håndværkere og rådgivere for at fremme en god proces for tilskud forud for åbningen. Man kan også forberede sig ved at læse på SparEnergi.dk/tilskud