Lyt til artiklen:

Gamle cirkustigre får det godt

00:00
Hastighed: ???x
02:39

Abonnementsartikel

Knuthenborg Safaripark har sammen med Dyrenes Beskyttelse og med støtte fra QATO Fonden designet et tigeranlæg, der skal huse pensionerede cirkustigere og på sigt andre såkaldte "rescue-tigre" Anlægget bliver det største af sin slags i Europa, hvor tigrene kan være ude hele året.

Sidste år byggede Knuthenborg Safaripark og Dyrenes Beskyttelse Europas største elefantanlæg til fire pensionerede cirkuselefanter. I år gøres kunsten efter med et tilsvarende anlæg til tigre, hvor den første nye beboer bliver en pensioneret cirkustiger fra Spanien. Aftalen omkring denne er i sidste fase.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Samarbejdet mellem Dyrenes Beskyttelse og Knuthenborg Safaripark beror på vores fælles forståelse af god dyrevelfærd. Vi har nu arbejdet rigtig meget sammen omkring de pensionerede cirkuselefanter, og så er det naturligt at fortsætte det gode arbejde. Denne gang med fokus på tigre i endnu et internationalt forgangsanlæg, fortæller direktør i Dyrenes Beskyttelse, Britta Riis.

Fokus på tigervelfærd

Knuthenborg Safariparks eksisterende anlæg til tigere, "Tigerskoven", vil med de nye ambitioner ændre sig. Blandt andet bliver det nuværende gennemkørselsanlæg bygget om til et gennemgangsanlæg, der skal bestå af en 200 meter lang gangbro i knap 5 meters højde. Her kan man se ned og følge tigerenes liv på nærmeste hold. Det bliver en særlig natur- og dyreoplevelse, der giver gæsterne et sjældent indblik i verdens største kattedyrs formidable camouflageevne og lydløse gang.

- Den nye tigerskov bliver en pendant til elefantanlægget, idet vi nu forsøger at skabe fremtidens tigeranlæg. Et anlæg hvor velfærd og naturlige miljøer er i centrum samtidig med, at gæsterne får en fantastisk dyreoplevelse, siger Christoffer Knuth, direktør i Knuthenborg Safaripark.

Solitære dyr

Tigre er solitære dyr og færdes over store territorier i naturen, hvor de kun omgås andre tigere i begrænset omfang. Det nye anlæg vil i højere grad afspejle denne adfærd hos tigrene, og derfor skal Tigerskoven deles op i fire adskilte områder, så tigrene kan færdes naturligt hver for sig eller to og to. Alle tigrene vil fremover være udenfor i den store tigerskov hele året rundt.

Den nye tigerskov bygges i samme område som den nuværende tigerskov og forventes at åbne i anden halvdel af maj 2021. Byggeriet af det nye anlæg støttes af QATO Fonden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Grundet byggearbejdet vil gæster, der besøger safariparken, i perioden mellem åbningen til påske og frem til anlægget står færdigt, således ikke kunne besøge Tigerskoven.

rich-media-3
Tigre er solitære dyr og færdes over store territorier i naturen. Foto: Dyrenes Beskyttelse.