Lyt til artiklen:

Lang rækkevidde og batteritid

00:00
Hastighed: ???x
01:36

Abonnementsartikel

De nye stanghækkeklippere fra Stihl er udstyret med en let, men kraftfuld EC-motor. Den støjsvage motor betyder, at maskinerne også er ideelle i boligområder og på offentlige steder.

Stanghækkeklipperne indgår i batterisystemet AP og kan bruges med samme batteri som en lang række andre Stihl-maskiner. Takket være batteriets placering og det lave tyngdepunkt har hækkeklipperne desuden en god vægtfordeling, der gør arbejdet nemmere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det faktum, at batteriet nu ikke bare sidder bagtil, langt fra motoren og knivbjælken, men også er centreret i batterihuset, giver endnu bedre aflastning for brugeren. Den fleksible knivbjælke gør det også muligt at have en god arbejdsstilling uanset højden eller klippefladens vinkel, siger Henrik Tångberg, der er Technical Customer Support hos Stihl Danmark.

Præcis klipning

Knivbjælken kan vinkles i fem positioner, op til 115 grader, og knivene er slebet på begge sider, så der opnås en effektiv og præcis klipning.

Stanghækkeklipperen HLA 66 har en samlet længde på 2 meter, mens HLA 86 har en maksimal rækkevidde på 3,3 meter, alt sammen takket være det kraftige teleskopskaft. Og det firkantede skaft giver en stabiludførelse - også i skaftets fulde længde.

HLA 66 er udstyret med et gummibeklædt greb, og HLA 86 kan nemt forlænges med hele 70 cm. Begge modeller har et nyt og mere ergonomisk kontrolhåndtag samt trinløs hastighedskontrol og trepunktsgreb, som giver en sikker start.

rich-media-2
Stanghækkeklipperen HLA 66 har en samlet længde på 2 meter. Pressefoto.