Lyt til artiklen:

Enkel og effektiv græs-såning

00:00
Hastighed: ???x
02:02

Abonnementsartikel

Selv om foråret stadig er ungt, så er smilene store hos Troels Søvang, ejer af Maskinfabrikken Trofa.

Selv inden sæsonen for alvor er startet, er der godt gang i forretningen. I dette tilfælde er der tale om firmaets populære græs-såmaskine Grassmaster.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har fået en god start på året. Vi har et godt marked i Norge, hvor der er allerede er røget en del til, og vi skal også have sendt nogle stykker til Sverige, fortæller Troels Søvang.

Maskinfabrikken Trofa er en mindre maskinfabrik, som har specialiseret sig i direkte salg af maskiner uden brug af forhandlere. Firmaet ligger i Egebjerg, lidt nord for Horsens, og græs-såmaskinen bliver produceret helt fra bunden på firmaets eget værksted.

rich-media-2
Alle Grassmaster-modellerne kommer med Honda-motor. Pressefoto.

Beregnet til græsfrø

Græs-såmaskinen er målrettet anlægsgartnere og andre i den grønne sektor, og den er udelukkende beregnet til græsfrø.

- Fordelen ved maskinen er, at vi har holdt den så simpel som muligt. Det betyder, at der er få bevægelige dele, og den drejer utroligt nemt, fordi der er differentiale i træktromlen, siger Troels Søvang, der har lagt mange kræfter i at få Grassmaster-maskinen til at leve op til firmaets motto: "Keep it strong, Keep it simple, Keep it neat".

- Det er nemt både at vedligeholde og betjene den. Enhver kan køre med den, uden at man først skal sætte sig ind i en masse greb og håndtag. Det er egentlig bare at starte den. Så er der et håndtag til at køre frem med, og et til at bakke med. Endelig kan man åbne og lukke for græsfrøene. Det er alt, så er man kørende.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fire modeller

Grassmaster er modulopbygget og kommer i fire forskellige modeller, så man selv kan vælge, hvilket forhjul man vil køre med: Glattromle, gittertromle, haktromle eller fronthjul.

- Tromlerne er lavet solidt, så de kan tåle at få et skrald, hvis man kommer til at køre ind i en sten, siger Troels Søvang, der ved konstruktionen af maskinen har lagt vægt på, at den produceres af kvalitetsdele.

Blandt andet er det en Honda-motor, der sidder på den, ligesom den kommer med en Danfoss-pumpe.

rich-media-4
Grassmaster er udelukkende beregnet til græsfrø. Pressefoto.