Her er ekspertens tips til, hvad du skal tjekke på din trailer, før du kører til genbrugspladsen.

Før du kører i havecentret og henter nye fliser eller æbletræer eller på genbrugspladsen med affaldet, så sørg for at tjekke traileren godt igennem - hvordan har den det egentlig efter vinteren og hænger den sammen med andet end gaffatape?

Her giver Jesper Sørensen, der er teknisk chef hos dækproducenten Bridgestone, seks tips til en sikker og køreklar trailer, så du trygt kan boltre dig i haven.

Tips til traileren

1. Tjek, hvor tungt et læs din bil må trække og hvor mange kilo, du må laste traileren med (se total- og lastevægt på et skilt på traileren). Det er nemt at overlæsse en trailer, da den ofte kan rumme større mængder, end den må køre med.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Pas især på hvis det er terrassen, du er i gang med. Med sand, grus eller fliser kommer vægten lynhurtigt for højt op. Læsser du traileren for tungt, kan den bryde sammen eller komme i svingninger. Og husk, der vanker bøder, hvis du kører med overvægt.

2. Når du skal til at læsse traileren, så fordel vægten jævnt. Har du for meget vægt bag i traileren, kan det få den til at slingre. Læsset skal sikres med reb eller sikkerhedsremme, og skal du transportere løse genstande, så spænd en presenning eller et sikkerhedsnet over, så de ikke flyver af til gene og fare for andre trafikanter.

3.Har din trailer nogle år på bagen, skal du tjekke dækkene efter, fortæller Jesper Sørensen fra Bridgestone:

- Et trailerdæk går ofte til, længe før det slides ned - så vær opmærksom og kig dækkene efter med jævne mellemrum, så du ikke pludselig står med en trailer fyldt med haveaffald og et flækket trailerdæk.

4. Tjek også dækkenes mønsterdybde. Slidte dæk forøger bremselængden og gør din kørsel ustabil. Jo tungere traileren er læsset, jo længere er bilens og trailerens bremselængde. Ligesom på biler er den lovpligtige mønsterdybde 1,6 mm., men Bridgestones tekniske chef anbefaler en mønsterdybde på 3 mm.

5. Kontroller trailerens dæktryk. Det slider voldsomt på dækkene, når du kører med for lavt dæktryk. Husk også, at det gerne må være højere end normalt, når du kører med et tungt læs.

6. Tjek også, at traileren kobler rigtigt på bilen, og at lygter og blinklys virker, som de skal.

Så er traileren klar til kørsel, og du kan give den gas i haven!