Lyt til artiklen:

Nemme og selvkørende

00:00
Hastighed: ???x
02:06

Abonnementsartikel

Stihl lancerer nu tre nye, lette og brugervenlige batteriplæneklippere til mellemstore græsplæner. De nye plæneklippere er udstyret med variodrift og nem hastighedsjustering og kan fås med eller uden græsopsamler.

RMA 2 RPV, RMA 443 PV og RMA 448 PV er tre nye batteridrevne plæneklippere med justerbar drift, som erstatter de tidligere modeller fra Stihl med ét gear.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er tale om tre brugervenlige og effektive batteriplæneklippere. Hastigheden reguleres nemt direkte på styret, og variodriften gør det let at tilpasse hastigheden efter græshøjde, ønsker og behov. Hastigheden reguleres i seks trin, forklarer Henrik Tångberg, der er Technical Customer Support hos Stihl Danmark.

Opsamler med niveauindikator

Mens RMA 2 RPV er en bioplæneklipper, som findeler det afklippede græs, er RMA 443 PV og RMA 448 PV udstyret med 55-liters græsopsamler. Opsamleren har en niveauindikator, som viser, når det er tid til at tømme den. Det kan gøres hurtigt og nemt takket være den delbare konstruktion med låg, som gør det let at få adgang til opsamleren.

Komfortstyret kan indstilles i to højder og har indfældede spor til reguleringen. Plæneklipperne har sikkerhedsfunktionen dødmandsgreb og aktiveringsknap til start af knivene.

- Den børsteløse EC-motor giver effektive og støjsvage plæneklippere, hvilket betyder, at de også er optimale til brug i støjfølsomme omgivelser. De er derfor eksempelvis et rigtig godt valg for viceværter og ejendomsfunktionærer, der vedligeholder grønne arealer i boligområder, siger Henrik Tångberg.

De nye plæneklippere indgår i batterisystemet AP, som omfatter et bredt sortiment af havemaskiner og giver batteriplæneklipperen den suveræne kraft og driftstid. Plæneklipperne har to aktive batterirum til seriedrift, og kombineret med ECO-indstillingen, som registrerer klippemodstanden afhængigt af for eksempel græshøjden, giver det optimeret driftstid.