Lyt til artiklen:

Få din egen greenkeeper

00:00
Hastighed: ???x
01:25

Abonnementsartikel

Alle haveejere ved, at det kan tage sin tid at få gjort græsplænen klar til den nye sæson. Men der findes en hurtig og nem genvej, hvis man er villig til at ofre midler på det.

Firmaet Easy Green har nemlig specialiseret sig i ordne græsplæner - også hos private.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er uddannede greenkeepere, så du kan leje en græsekspert til din egen have, fortæller Rolf Kuhre, som er partner i firmaet

- Vi har to servicepakker, og i den vi anbefaler, kommer to mand ud. De starter med at sprøjte mos og ukrudt, hvilket giver en synlig effekt i løbet af cirka et par uger.

Også godt for fuglene

Herefter får plænen en gang power gødning, så græsset for alvor begynder at komme op, ligesom alle bare pletter bliver eftersået.

- Det betyder, at græsset vokser så hurtigt, at det overtager plænen, og fordi der er et højt jernindhold i gødningen, så bliver mosset brændt af. Det betyder også, at fuglene her i foråret har nem adgang til materiale til redebygning, for der er det visne mos meget populært, siger Rolf Kuhre.

Har man valgt den anbefalede pakke, kommer greenkeeperne igen til efteråret, hvor plænen får endnu en gang power gødning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ved besøgene får kunderne desuden en grundig klippevejledning, så det gode arbejde ikke er spildt. Og så gør Easy Green opmærksom på, at arbejdslønnen udgør minimum 60 procent af fakturaen og kan derfor indberettes som håndværkerfradrag.