Lyt til artiklen:

Golfbane klar til øget nedbør - og flere golfere

00:00
Hastighed: ???x
03:00

Abonnementsartikel

LANGESØ: Højsæsonen på landets golfbaner skydes i gang i disse uger. Det gælder også på Langesø vest for Odense, hvor man blandt andet har benyttet de tidlige forårsmåneder til at topdresse alle fairways grundigt.

Først har de fået en grundig omgang med drænspyd, inden der er topdresset med små 1000 tons sand på de første ni huller. Til det benyttes en børste-topdresser, som ikke kun spreder sandet men nærmest skyder det ned i fordybningerne efter spyddene.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Klimaændringerne er et aspekt som så småt kan mærkes og må forventes at tage yderligere til i fremtiden. Derfor gennemfører vi dette projekt, som vi regner med at gøre to-tre år i træk. Vi forventer samtidig, at tiltaget kan være med til at forlænge primærsæsonen lidt i begge ender, fortæller banens administrerende direktør Hans Berner.

Corona boostede golfen

En lidt længere højsæson vil da også være en velkommen sidegevinst for det øgede antal golfere, som under corona-udfordringen har fundet interesse for sporten.

- Hvor corona er kommet på tværs for stort set alle andre elementer i samfundet - og for den sags skyld også vores øvrige aktiviteter her på Langesø Gods med Langesømessen, julemarked og skovdrift - så har den bidraget til en positiv udvikling for golfen, siger Hans Berner til Grøn Teknik, da vi en smuk solskinsdag i marts besøger ham på slottet i det vestfynske bakkede landskab.

De topdressede fairways skal snart have en eftersåning, så er de klar til en forhåbentlig travl 2021-sæson. På Langesø forventer man nemlig også i år en rigtig god sæson med flere nye spillere og prøvemedlemmer.

- Det stiller naturligvis også større krav til os, for et stigende brug af banen kræver mere pasning, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nyt til maskinparken

Men på Langesø er de klar til en travl sæson, corona eller ej. Maskinparken er blevet efterset og serviceret, og der er desuden købt lidt ind til sæsonen. En ny traktor er det allerede blevet til, og snart kommer også en ny greenklipper.

rich-media-3
Stigende nedbørsmængder og flere golfere sætter større krav til banernes vedligeholdelse.

Den kolde marts har betydet, at der ikke har været vækst i græsset, men nu begynder det så småt og snart bliver der brug for den nye klipper.

- Vores greenkeepere har nok at se til. Om sommeren klipper vi greens hver eneste dag, så spillerne kan få den optimale bane at spille på. Vi begynder allerede på hul 1 mellem klokken 5 og 6 om morgenen, så vi kan være foran, når de første golfere ankommer, fortæller Hans Berner.

Skov og golf

Langesø Gods råder over 800 hektar jord, som ud over golfbanen består af masser af skov. Man producerer blandt andet 200 tons pyntegrønt og 35.000 juletræer årligt. Dertil kommer almindelig skovdrift med træ til savværker.

Langesø Gods er ejet af en familiefond, hvor Hans Berner er bestyrelsesformand. Han er 10. generation på godset.Golfbanen åbnede i 2007 med de første 9 huller, mens de næste 9 var klar i 2015.