Lyt til artiklen:

Få flotte græskanter

00:00
Hastighed: ???x
02:13

Abonnementsartikel

Op til havesæsonen 2021 præsenterer Stihl to nye batteridrevne trimmere - FSA 60 R, som er den mest kraftfulde batteridrevne trimmer til private forbrugere, og FSA 86 R, som er en kraftfuld startmodel til profesionelle.

Begge modeller klipper præcise græskanter og er bekvemme og lette at bruge.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Producenten fremhæver selv maskinernes moderne design, batteriets placering i maskinhuset og den gode vægtfordeling er nogle af de egenskaber, modellerne har til fælles.

- FSA 60 R er et fantastisk produkt rettet mod private forbrugere. Næste skridt blandt vores batteridrevne trimmere er FSA 86 R, som er en god model til professionelle. Begge disse maskiner er effektive og lette at bruge - det afgørende for, hvilken model der er bedst, afhænger som altid af, hvor stort det grønne område er, og hvor lang tid ad gangen man arbejder, siger Henrik Tångberg, der er Technical Customer Support hos Stihl Danmark.

Forskellige batterisystemer

Det, der adskiller de nye modeller, er batterisystemerne og dermed driftstiden. FSA 86 R indgår i AP-systemet, som først og fremmest er rettet mod profesionelle, og har noget længere driftstid sammenlignet med FSA 60 R, som er en del af AK-systemet til forbrugere, der ønsker sig lidt ekstra. FSA 60 R leveres både som separat maskine og i et sæt med med AK-systemets mellembatteri AK 20 og en AL 101 lader.

Begge trimmere er udstyret med en børsteløs EC-motor, har lavt lydniveau og kan med fordel bruges i støjfølsomme miljøer. Motorens tyngde forneden, og batteriets centrerede placering i maskinhuset foroven, giver en god vægtfordeling og balance. Og den trinløse regulering af omdrejningstallet hjælper brugeren med at arbejde hurtigt og bekvemt.

FSA 60 R og FSA 86 R leveres med afstandsbøjle. Begge modeller kan bruges med trimmertråd eller plastknive, og det er let at skifte trimmerhoved alt efter behov og præference. Trimmerne leveres med trimmerhovedet AutoCut C 6-2, som er designet til nem håndtering af trimmertråd, og DuroCut 5-2 samt PolyCut 6-2 med plastknive fås som tilvalg.