Lyt til artiklen:

Lille campingplads med store visioner

00:00
Hastighed: ???x
04:04

Abonnementsartikel

I et af de smukkeste naturområder på Fyn - og måske Danmark - ligger en mindre campingplads i idylliske omgivelser og direkte ud til Det Sydfynske Øhav. Falsled Strand Camping har i mange år kørt som en traditionel campingplads, men det er der ved at blive lavet om på nu.

De nye ejere Leonarda og Christian Hage har kastet sig ud i et udbygningsprojekt, der både skal sikre traditionel camping for de trofaste fastliggere, men også omdanne stedet til et moderne center for natur- og aktivitetselskere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi vil lave en lidt anderledes campingplads, der også satser på et nyt publikum. Vi vil gerne henvende os til folk, der holder af udelivet med aktiviteter, fortæller Christian Hage, som dog understreger, at parret vil fastholde den mere traditionelle campist, der gerne vil have den gode oplevelse.

Bliv ejer af en campingplads for under 2,5 millioner

Se også:

Bliv ejer af en campingplads for under 2,5 millioner

Og netop den fantastiske beliggenhed giver rige muligheder for nye aktiviteter.

- Vi vil udvide med outdoor-segmentet. Så vi vil tilbyde udlejning af kajakker og paddleboards, og i løbet af sommeren får vi nogle instruktører ned og undervise i vandsport, siger hun.

rich-media-3
Falsled Strand Camping har lige over 100 faste pladser plus to teltområder, hvoraf det ene ligger helt nede ved vandet. Foto: Bo Andersen.

Forelsket på stedet

Men faktisk var det slet ikke meningen, at det unge par skulle ende som campingpladsejere. Leonarda og Christian Hage stammer oprindeligt fra henholdsvis Odense og København, og efter nogle år i hovedstaden blev trangen til at opleve noget nyt for stor.

- Egentlig skulle vi have lavet noget helt andet. Vi havde overvejet at tage til udlandet for at lave en Bed and Breakfast, men kunne ikke rigtigt finde noget, der passede os. Så tog vi i stedet rundt her i landet, og så stødte vi tilfældigvis på Falsled Strand Camping, fortæller Leonarda Hage.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi kom herned en vintermåned. Det var ingen blade på træerne, og der var helt tåget. Alligevel forelskede vi os øjeblikkeligt i stedet.

Parret købte campingpladsen i februar 2019, men overtog den først i oktober 2020, hvorefter der blev skruet op for arbejdet med campingpladsen, så der allerede ved åbningen af sæsonen var sket markante forbedringer. Hovedbygning og udearealer blev renoveret, hytter bygget om, og en ny indkørsel blev lavet.

rich-media-5
Falsled Strand Camping ligger lige ud til Det Sydfynske Øhav. Her nyder Leonarda Hage og parrets knap etårige søn Marley udsigten på en diset forårsdag i marts. Foto: Bo Andersen.

Moderne udekøkken

Falsled Strand Camping har over 100 enhedspladser med plads til en campingvogn eller et telt. Hertil kommer nogle større teltpladser, blandt andet en særdeles populær teltplads, der ligger helt ned til vandet. Endelig er der på stedet en række hytter, der er en blanding af familiehytter og sovehytter.

- Vi vil gøre det mere simpelt. Vi har ændret nogle af hytterne, så vi nu blandt andet har familiehytter med plads til fire overnattende gæster. Der er en dobbeltseng og en køjeseng, så der er blevet meget mere plads. Og så har vi flyttet køkkenet udenfor, så man står på terrassen under halvtaget og laver sin mad, siger Christian Hage og tilføjer, at der også kommer nye hyttesuiter, der bliver indrettet som et lækre hotelværelser.

Med de nye og kommende ændringer vil der være noget for alle på Falsled Strand Camping. Og der er rigtig mange muligheder - uanset hvad man som gæst er interesseret i.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har rigtigt mange outdoor-mennesker. Vi har fiskere, gæster, der er på cykelferie, eller som dyrker kajak og kano, og endelig så starter - eller slutter - Øhavsstien lige her, så der kommer mange vandrere forbi, siger Leonarda Hage, som ikke er langt fra at kunne føje endnu en ingrediens til den attraktive campingpakke.

- Jeg er ved at få en aftale på plads med en yoga-lærer, så vi får yoga-dyp nede ved vandet. Det er en kombination af 35-40 minutters yoga og et dyp i havet, siger Leonarda Hage, der udover at have en cand.mag. inden for Kultur & Kommunikation også er uddannet personlig træner.

rich-media-7
Ny-renoveret hytte med god plads til fire personer samt et moderne udekøkken. Foto: Bo Andersen.

Alle er velkomne

Og det er ikke kun gæsterne på pladsen, der får fornøjelse af de mange tiltag. De nye campingejere understreger, at arrangementerne er for alle, ikke mindst beboerne i det lille lokalsamfund. Leonarda og Christian Hage har fra starten benyttet lokale kræfter til at hjælpe med ombygningen, ligesom der bliver indgået aftaler med lokale producenter om levering af varer til stedet.

Det kommer gæsterne til at nyde godt af i den ny reception og café, hvor man kan købe kaffe og morgenbrød og et lille udvalg af dagligvarer.