Lyt til artiklen:

Slip af med dårlig lugt på hænderne

00:00
Hastighed: ???x
01:39

Abonnementsartikel

Har du skåret løg, snittet hvidløg, håndteret rå fisk eller haft fingrene i en kradsbørstig ost? Så taler sandsynligheden for, at din almindelige håndsæbe må give op over for den lugt, der hænger ved huden.

Det betyder dog ikke, at du er nødt til at leve med den generende madlugt på hænderne resten af dagen, for du kan nemt den kvit ved hjælp af helt almindelige ingredienser fra husholdningen:

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Lidt citron er alt, der skal til for at fjerne lugten af blandt andet løg, fisk eller ost fra fingrene. Foto: Pixabay.

Citrus

Citrus er glimrende til at neutralisere dårlig lugt, så prøv at gnide dine hænder med en skive citron eller lime. Har du ikke nogle af delene i huset, kan du smøre hænderne ind i den type citronsaft, man kan købe i en plastik- eller glasflaske. Lad det i begge tilfælde virke i to-tre minutter og vask hænderne.

Sådan vasker du din dunjakke

Se også:

Sådan vasker du din dunjakke

Kaffegrums

Lav dig en kop kaffe og brug biproduktet til at fjerne den uønskede lugt på fingrene med. Gnid en lille klat koldt kaffegrums godt ind i hænderne og skyl efter. Kaffegrumset virker eksfolierende, så gå ikke for hårdt til værks, hvis du bruger groftmalede kaffebønner.

Salt

Bryder du dig ikke om kaffe, kan du i stedet bruge salt på samme måde som ovenfor med kaffegrumset. Undgå dog at bruge salt, hvis du har sår eller rifter på hænderne, da det vil give svie. Salt virker desuden udtørrende, så slut gerne af med at indsmøre dine hænder i en fed creme.

Tandpasta

På badeværelset finder du en rigtig god lugtfjerner; nemlig tandpasta, der især er effektiv mod fiske- og løglugt på fingrene. Tryk et par klatter hver på størrelse med en ært ud i håndfladerne, gnid tandpastaen godt ind i hænderne og skyl efter med vand - så er den dårlige lugt erstattet af en frisk.