Lyt til artiklen:

Ny Stiga-serie med intelligente batterier

00:00
Hastighed: ???x
02:22

Abonnementsartikel

I år introducerer havemaskineproducenten Stiga tre nye batteriserier, der hver især henvender sig til forskellige typer af brugere og haver.

I mellemsegmentet finder man batteriserien, Stiga 700-serien, der henvender sig til de mere erfarne haveejere med mellemstore haver. Serien består af både plæneklippere og håndholdte redskaber.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Batterier arbejder sammen

I den nye plæneklipperserie, der består af fire combi- og tre multiclip-plæneklippere, arbejder to batterier som ét. Det betyder, at batterierne er i stand til at afgive mere energi - og i længere tid.

Alle modellerne har fuldt integreret kulfri, elektrisk transmission, der er uafhængig af motoren, og som fungerer uden drivremme. Dette giver mindre slitage og mindre energiforbrug. Klippebredderne er på op til 51 centimeter, og kørehastigheden kan justeres elektrisk fra 2,5 til 5 km/t, så den passer til brugerens gangtempo.

rich-media-2
Betjeningspanel. Pressefoto.

Det integrerede betjeningspanel på styret giver information om batteriniveauet og gør det muligt at justere kørehastigheden samt aktivere eco-mode. Ved eco-mode reduceres omdrejningerne, så arbejdstiden på batteriet forlænges. Denne funktion kan med fordel bruges, hvor græsset ikke er så højt.

Brugerne kan anvende de samme batterier til både de batteridrevne plæneklippere og de seks håndholdte redskaber i serien, som udgøres af to buskryddere, en hækkeklipper, en løvblæser, en stanghækkeklipper og en stangsav.

Alle redskaberne har et lavt støj- og vibrationsniveau samt intuitiv betjening, hvilket gør dem lette at anvende.

Artiklen fortsætter efter annoncen

E-Power 48 V

rich-media-4
Det specielle ved 48 V produkterne, er, batteriet og redskabets evne til at genkende hinanden og dele deres data. Pressefoto.

Stiga 700-serien benytter den samme type batterier, som allerede kendes fra producentens 500-serie - nemlig Stiga E-Power 48 V-batterierne. Det specielle ved 48 V produkterne, er, batteriet og redskabets evne til at genkende hinanden og dele deres data. Denne funktion - udviklet af Stiga - betyder større batterieffektivitet, forlænget arbejdstid og stærk ydelse.

Batteriernes batteristyring gør det desuden muligt at bruge batterier af forskellig kapacitet i samme maskine. I plæneklipperne registrerer motoren, hvilke batterier der er sat i maskinen, og mikrochippen i det enkelte batteri synkroniserer så batterierne.