Lyt til artiklen:

Ny skiveslåmaskine fra Fransgård afløser K-model

00:00
Hastighed: ???x
01:52

Abonnementsartikel

Resultatet er DM-modellen, som på flere områder har fået tilført nogle værdifulde forbedringer.

Mest synlige forbedring er nok den varmegalvaniserede ramme, der bærer plastdugen over knivbjælken. Netop en varmgalvaniseret konstruktion skal være mere effektiv til at modstå korrosionen fra den krasse, syrlige græssaft. En anden meget synlig forbedring finder man også i det ekstra stærke 3-punktsophæng, der med en valset 4-kantet profil øger styrken i konstruktionen betydeligt.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Desuden er alle DM-modellerne forberedte til montage af det hydraulisk løft af knivbjælken. Det hydrauliske løftesystem øger effektiviteten betydeligt, da man kan hæve skæret ved blot ved at trække i et håndtag med direkte adgang til hydraulikken på skiveslåmaskinen og ikke som ellers at skulle hæve traktorens liftarme, hvilket er mere langsommeligt og tidskrævende.

De nye DM-skiveslåmaskiner er desuden udstyret med de nye højre- og venstre-vredet knive, der laver et forbedret snit af græsset. Kombineret med 2 skiver med hatte placeret yderst i hver side på knivbjælken opnår man et meget bedre flow af det klippede græs gennem maskinen. Det giver en hurtigere og mere effektiv skårlægning.

- Det er endnu engang lykkedes for os at optimere én af vores populære maskiner, udtaler direktør Jens Ploug og fortsætter:

- Med vores konstante dialog med kunder, får vi værdifuld feedback, som vi kan bruge til den fortsatte produktudvikling. Det sikrer, at vores maskiner altid befinder sig i kategorien af solide maskiner med værdifulde funktioner. Det er vi nødt til for at fastholde vores placering som en troværdig maskinproducent.

Den nye skiveslåmaskine er netop nu ved at blive sendt på markedet.