sonsoreret-indhold

Lyt til artiklen:

Skal du bruge sand til sommerens husprojekt? Så kig med her

00:00
Hastighed: ???x
02:54

Abonnementsartikel

Her er der tale om sand og grus, som bliver brugt i forbindelse med boligbyggerier, flisebelægninger og haveprojekter.

Hvilke typer af sand findes der?

Brolæggersand (eller flisesand / harpet sand) som benyttes i forbindelse med diverse afretninger eller som belægning. Det er ofte i forbindelse med pålægning af sten og fliser. Det kan være fortove, indkørsler eller andre lejligheder, hvor sten eller fliser skal lægges lige. Sandet skal være med til at sikre et snorlige resultat i mange år fremover. Det er derfor vigtigt, at man benytter brolæggersand. Udover dette, kan den også anvendes som fyldesand i forbindelse med et boligbyggeri. Brolæggersand er tilført med korngrus, som skal gøre det bedre til at lægge fliser og lignende.

Støbesand (eller vasket sand) er en sandart, som ofte bliver benyttet til mureropgaver eller hvor der skal støbes forskellige ting. Det er ligeledes en sandart, hvor dens ler er vasket fri. Andre bruger det også i haven, da sandet giver bedre forudsætninger for, at græs og planter kan gro.

Støbe Mix er en tredje form for sand, hvor man har mixet støbesand med sten, for at skabe en helt anderledes form for sand. Denne type er i skabt til støbningen af fundamenter, så som gulve, sokler osv. Der er den helt perfekt.

Stabilgrus er en sandtype, hvor harpet sand og granit er blandet sammen. Det bruges især til indkørsler, da typen af sand er mere modstandsdygtig overfor tryk og vægtmodstand. Selvom det faktisk blev nævnt, så kan man sagtens bruge strandsand til diverse byggeopgaver. Det benyttes i de fleste tilfælde, som sand til sandkassen, men andre benytter det i højere grad til de nylagte fliser, hvor det fejes hen over mellemrummene.

Benyt sand til dit næste projekt

I forbindelse med husprojekter er det aldrig sandet, der for alvor fylder. Men det er vigtigt, at man ikke undervurderer betydningen af sand til projektet, da resultatet vil blive derefter. Hvis du f.eks. ikke benytter den rigtige type sand til flisebelægningen i indkørslen eller på terrassen, vil du opleve et dårligt resultat, hvor fliserne slet ikke flugter over tid. Det er blot ét eksempel ud af mange, hvor et forkert materialevalg vil vise sig.

Hvor kan jeg købe sand?

Der findes mange forskellige udbydere af sand. Du kan købe alle de forskellige typer af sand i byggemarkeder eller på nettet. Der findes mange udbydere på nettet, som sælger deres sand til rigtig gode priser sammenlignet med de store byggemarkeder. Derfor kan det godt svare sig, at søge lidt rundt på nettet efter det rigtige - Det er ingen skam at betale mindre. De fleste udbydere tilbyder ligeledes gode priser til private, men også til erhverv, hvis man skal bruge det til opgaver på arbejdet. Det handler bare om at forhøre sig, og så har man en god samarbejdspartner på sigt, som kan levere den mængde sand, som man efterspørger.