sonsoreret-indhold

Lyt til artiklen:

Skal du have en ny varmeløsning i dit hjem?

00:00
Hastighed: ???x
02:36

Abonnementsartikel

Uden ordentlig varme i hjemmet, ville det nemlig hurtigt blive svært at opholde sig der hele året rundt. Der kan dog opstå større uenighed, når du så spørger folk, hvilken varmeløsning der skal til. Der findes nemlig flere forskellige muligheder, som kan have forskellige fordele.

Skal du have en ny varmeløsning, er her tre af de muligheder, som du har.

Du kan få en luft til vand varmepumpe

En af de muligheder, du har, er at få en luft til vand varmepumpe. Det er selvfølgelig blot én af dine mange muligheder, men det er et godt valg i mange tilfælde og for mange forskellige husejere.

Som navnet på denne varmeløsning antyder, så fungerer en luft til vand varmepumpe sådan, at den groft sagt vil tage luft ind og omdanne det til varme. Den varme, der er i luften, vil overføres til en form for kølemiddel, som så vil blive varmet op og køre ud i dine rør.

For at denne varmeløsning skal kunne fungere i dit hjem, er du nødt til allerede at have radiatorer eller gulvvarme installeret. Sådan kan varmen nemlig komme ud i huset.

Du kan få lagt jordvarme

Et alternativ til den forrige varmeløsning er, at du får installeret jordvarme omkring dit hus.

Det fungerer sådan, at du vil få gravet slanger ned i jorden omkring dit hus. Det vil altså typisk være i din have. Disse slanger vil ligge omkring 60 centimeter under overfladen, og så vil de være fyldt med frostvæske, som kan varmes op.

Herefter vil solen gøre det meste af arbejdet ved at varme jorden og slangerne med frostvæske op. Den varme, som vil opstå, vil så blive ført ind i dit hjem og give dig behagelige temperaturforhold.

Med denne varmeløsning skal du være opmærksom på, at du er nødt til at have et stort areal, hvor slangerne kan lægges ned. Derfor er det altså ikke den optimale løsning til dig med en lille have.

Du kan få et træpillefyr

Du kan også vælge at få et træpillefyr, når du er på udkig efter en ny, god varmekilde til dit hjem.

Denne varmelæsning kræver lidt manuelt arbejde fra dig, da varmen vil komme fra træpiller, som du selv skal fylde på fyret løbende. Dit træpillefyr vil så brænde disse træpiller og på den måde skabe en varme, som kan føres ud i dit hjem.

Når du vælger at gå over til at varme dit hus op med et træpillefyr, er det vigtigt, at du anskaffer dig et anlæg, som kan give lige netop dit hus nok varme. Der kan nemlig være forskel på, hvor meget de forskellige varmefyr kan yde.

Du skal også være forberedt på, at du ikke blot skal fylde træpiller på fyret løbende. Du skal også sørge for at rense og efterse dit fyr af og til. Derudover skal også din skorsten tjekkes en gang årligt.