Lyt til artiklen:

Bæredygtigt trægulv giver stærke fordele

00:00
Hastighed: ???x
02:04

Abonnementsartikel

Mange vælger trægulvene fra, fordi de normalt er ensbetydende med løbende behandlinger med olie og lak, slibning og almindelig pleje, hvis de skal blive ved med at holde sig pæne. Men det er slut nu.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra firmaet Moland.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Super Eg er nemlig en helt ny type trægulv, som med blot 10 mm tykkelse er så slidstærkt, uigennemtrængeligt og langtidsholdbart, at virksomheden tilbyder livstidsgaranti mod gennemslidning.

- Du finder simpelthen ikke et stærkere trægulv. Super Eg giver alle fordelene ved et naturligt trægulv, men uden at man nogensinde behøver at bekymre sig om slibning og genlakering. Det betyder, at du nu kan få et flot ægte egetræsgulv, der er lige så slidstærkt som et laminatgulv, men selvfølgelig er langt flottere og mere naturligt, siger Jens Klampe, der er markedschef i Moland.

Miljøcertificeret

Super Eg er PEFC-certificeret, som er en miljømærkning for bæredygtigt træ. Slidlaget er af egetræ, som børstes og behandles med otte lag mat titanium-lak. På den måde fremhæves træets naturlige teksturer, og åretegningerne træder flot frem. Den stærke ultramatte lakering sikrer samtidig, at toplaget er fugtskyende i op til 12 timer.

Plankerne består at en ultrahård HDF-kerne, som giver meget høj trykstyrke og ekstrem modstandsevne mod stød fra almindelig brug. Super Eg er desuden opbygget med træ på bagsiden, der giver plankerne stor stabilitet. Der findes to varianter i sortimentet, som er med 2 mm. kork på bagsiden.

- Super Eg egner sig alle steder, hvor du ønsker det naturlige look, som du kun kan få med et ægte trægulv, men uden al besværet med løbende vedligeholdelse. Med Super Eg får du et egetræsgulv, der holder sig flot år efter år uden at skulle slibes eller have olie og laksiger Jens Klampe.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Selve lægningen af Super Eg foregår med et G5 klik-system, og gulvet fås i syv forskellige varianter - herunder sildebensgulv til svømmende lægning.