Lyt til artiklen:

Eksperterne: Her er de største boligtrends lige nu

00:00
Hastighed: ???x
03:03

Abonnementsartikel

De aktuelle boligtrends handler ikke bare om nye, hotte farver på væggene og de helt rigtige sofapuder, men i høj grad også om, hvordan vi indretter os, så hjemmet fungerer optimalt. Det står lysende klart efter et år, hvor de fleste af os har brugt mere tid, end nogensinde før, indenfor hjemmets fire vægge.

Da den store corona-nedlukning ramte i foråret 2020, blev det pludselig nødvendigt også at tænke hjemmearbejde, undervisning af børnene, træning og meget andet ind i indretningen. Og ifølge en ny rapport fra Ikea har det sat gang i nogle markante boligtendenser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- 2020 tog for os alle en uventet drejning, og de mange aktiviteter, der er rykket ind i hjemmet, har ændret vores forhold til hjemmet og skabt nogle andre behov, end vi tidligere har haft. Fremtidens bolig kræver meget mere fleksibilitet, kreativitet og funktionalitet, siger Henriette Ekholm, der er indretningschef hos Ikea.

rich-media-2
En af de store tendenser er, at vi gentænker pladsen i boligen og skaber et fleksibelt hjem med plads til at udfolde sig på mange fronter. Foto: Pressefoto/Ikea.

Overraskende tendens

Den internationale boligkæde udarbejder hvert år en såkaldt Life at Home-rapport, som skal give et indblik i, hvordan livet i hjemmet kan optimeres og tilpasses, og den seneste rapport byder især på én overraskelse.

- I dette års Life at Home-rapport kan vi se nogle klare tendenser; at vi har fået et stærkere forhold til vores hjem, at vi bruger hjemmet til meget mere end tidligere, og måske mere overraskende at vi rent faktisk ønsker at fastholde mange af de nye hjemmevaner i fremtiden. Det er vigtige indsigter, vi skal imødekomme - særligt når det kommer til indretning, påpeger Henriette Ekholm.

Hjemmet skal kunne alt

Selvom al den tvungne hjemme-tid ikke altid har været lige let, så har en del af os altså også taget noget positivt med fra nedlukningen. Ifølge Ikeas rapport ønsker en tredjedel af danskerne fremadrettet at have mere tid i hjemmet, og desuden giver næsten en ud af tre danskere udtryk for, at de ville flytte længere væk fra deres arbejdsplads for at få et hjem, der kunne rumme de nye krav, som hjemmet skal opfylde.

For rigtig mange af os vil gerne arbejde mere hjemme, og samtidig har vi i den senere tid fået øjnene op for nye hjemlige fritidsinteresser, såsom madlavning og hjemmetræning, som vi har lyst til at fortsætte med. Så en af de store tendenser er, at vi gentænker pladsen i boligen og skaber et fleksibelt hjem med mulighed for at udfolde sig på mange fronter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-4
Ifølge en ny rapport fra Ikea rapport ønsker en tredjedel af danskerne fremadrettet at have mere tid i hjemmet, og det stiller nye krav til boligen. Foto: Pressefoto/Ikea.

Naturen rykker ind - og stuen ud

Endelig har naturen fået en større plads i vores liv, og fremover ønsker vi i stigende grad at integrere naturen i boligen, dels i form af planter og naturmaterialer inde, og dels i forhold til vores uderum. Den trend er man også helt med på hos Ilva:

- Vi kan godt lide at se vores hjem som én stor helhed. Derfor begynder flere i højere grad at benytte og indrette haven, terrassen og altanen som et ekstra rum i forlængelse af hjemmet, siger boligkædens designchef, Jane Høegh, og fortsætter:

- Samtidig ønsker vi en rød tråd mellem indretningen indenfor og udenfor. Det kommer blandt andet til udtryk i valget af havemøbler, der i stil såvel som komfort skal kunne fungere både inde og ude, selvom der er tale om havemøbler.