Lyt til artiklen:

Mobilt hønsehus med voliere

00:00
Hastighed: ???x
01:27

Abonnementsartikel

Hønseavlere har gennem længere tid været plaget af skiftende udbrud af fugleinfluenza. Det har med jævnlige mellemrum betydet, at fuglene har skullet være lukket inde og enten under tag eller fuglenet.

Hos Cn Agro, der i mange år har fremstillet forskellige artikler til dansk landbrug, har man nu udviklet et nyt hønsehus med voliere, der tager kampen op mod den frygtede sygdom. Hønsehuset er målrettet både professionelle og hobbyavlere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Hønsehuset er udviklet med henblik på at give gode forhold til din fjerkræsbesætning. Volieren er med til at minimere risikoen for fugleinfluenza og lignende sygdomme. Det er en oplagt måde at give dyrene mulighed for bevægelse og frisk luft og samtidig være i ly for vind og vejr, siger Christian Nørgaard fra CN Agro.

rich-media-2
Der er indgang ved både voliere og huset. Pressefoto.

Egen indgang

Hønsehuset har indgang både ved volieren og i huset, så man ikke behøver at skulle igennem volieren, hver gang man skal ind i huset.

- Der er mange fordele ved at have hold på denne måde., fortæller Christian Nørgaard.

- Det giver sunde dyr, stor tilvækst og mindsker smitterisiko, og medicin bliver næsten ikke eksisterende. Desuden er der er let tilgang til fodring, tilsyn og pasning, og rengøringen er nem og hurtig.

Hønsehuset er på tre gange tre meter plus voliere, hvilket giver plads til godt 50 økologiske høns, og det er monteret med løftebøjle, der gør det nemt at flytte på huset.