Lyt til artiklen:

Selvkørende zero-turn plæneklipper uden støj

00:00
Hastighed: ???x
03:19

Hjulmotor og bedre printkort er blandt nyhederne ved dene nye Rasion 2-plæneklipper fra Pellenc.

De franske producent Pellenc har en ny, kraftfuld plæneklipper på markedet med en række opdaterede features. Blandt andet ny hjulmotor, nyt og bedre printkort samt nye forhjul og knivblokering. Du får høj en produktivitet, men uden larmen.

Fra den franske producent Pellenc kommer nu en ny og kraftfuld plæneklipper, der er målrettet seriøse havemennesker og professionelle. Modellen hedder Rasion 2, og den er batteridrevet og lydsvag. Medvirkende til det lave lydniveau er blandt andet en ny hjulmotor, som er indbygget i de to bagerste hjul. Den nye hjulmotor betyder også større effekt på plæneklipperen, da der ikke er noget tab af træk.

rich-media-1
Batteri og hjulmotor er med til at gøre den nye plæneklipper meget lydsvag. Pressefoto.

Omvendt knivrotation

Den nye Rasion 2 er en selvkørende zero turn-plæneklipper med kraftfuld motor og en arbejdsbredde på 60 centimeter. Maskinen har to enkelt-knive i hver deres klippehus, som er placeret side om side, hvilket øger effektiviteten markant. Faktisk er det ifølge producenten muligt at slå helt op til 5.400 kvm græsplæne på en enkelt opladning, når man anvender det kraftfulde ULiB 1500-batteri (står for Ultra Lithium-ion Batteri).

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Ligeledes er der kommet en ny funktion: En omvendt rotation af de to knive, hvor de kører et par omgange rundt modsatte vej for at rense klippeskjoldet for fastsiddende græs. Plæneklipperen stopper selv op og laver proceduren, og på den måde behøver man ikke at afbryde arbejdet for at rense klippeskjoldet.

I maskinen er der et nyudviklet IMS-printkort, som afgiver varmen fra den højtydende motor, hvilket betyder, at Rasion 2 skulle arbejde bedre og mere stabilt. Plæneklipperen kan opsamle, bagudkaste og bioklippe. Ønsker man den sidstnævnte klippemetode, skal man dog tilkøbe et sæt bioknive og et bioplug.

Nye forhjul

Forhjulene på Rasion 2 er blevet optimeret, så de sidder lige under akslen, hvilket gør den mere retningsstabil og bedre til at holde kursen. Dette giver et langt pænere resultat, for eksempel op eller ned ad bakke. Den er samtidig nem at manøvrere, da de to hjul kan låses eller gøres svingbare alt efter behov.

Maskinen er ergonomisk indrettet med en lav vibrationsrate på 0.7 m/s2. Der er mange muligheder for højdejusteringer på både styr og klippeskjoldet, så maskinen kan tilpasses nøjagtigt til brugeren og græssets højde.

rich-media-2
Forhjulene på Rasion 2 er blevet optimeret, så de sidder lige under akslen. Pressefoto.

Monostyr eller dobbeltstyr

Rasion 2-plæneklipperen fås med monostyr under navnet Rasion Smart 2, som ligeledes er udstyret med et smart, elektronisk kontrolpanel, hvor klippehøjde og hastighed justeres. Ligeledes har plæneklipperen en ICC vegetationsdetektor (ICC står for Intelligent Cutting Control, som er et Pellenc-patent), der gør, at kniven automatisk justerer hastighed efter græssets tykkelse.

Rasion 2 fås også med et almindeligt dobbeltstyr ved navn Rasion Easy 2. Her betjener du blot hastighed via styret, og der er manuel justering af klippehøjde og bremsefunktion.

Uanset om det er Rasion Smart 2 eller Rasion Easy 2, er de alle IP54-godkendt, som gør det muligt at slå græs i alt slags vejr. Plæneklipperen er ligeledes bygget i aluminium, som gør maskinen robust og langtidsholdbar, da den ikke ruster over tid.