Lyt til artiklen:

Nu kan du gå Silkeruten

00:00
Hastighed: ???x
01:37

Abonnementsartikel

Silkeborg er hjemsted for nogle af Danmarks største sammenhængende statslige naturområder, og nu kan du opleve store dele af den på en ny vandrerute hele vejen rundt om byen. Ruten blev indviet søndag d. 6. juni

Den 12 kilometer lange vandre- og oplevelsesrute rundt om Silkeborg midtby har fået navnet Silkeruten og er udviklet i samarbejde mellem Silkeborg Kommune og Naturstyrelsen. 'Silkeruten' byder på en unik kombination af by og natur, som er særligt karakteristisk for Silkeborg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den smukkeste natur

Størstedelen af ruten løber igennem en mosaik af den smukkeste natur bestående af områdets karakteristiske søer og statsskove. Undervejs får du fantastiske udsigter, og der er rig mulighed for en badetur eller et stop ved en af byens store kulturinstitutioner, som ligger lige på ruten.

- Silkerutens stier har længe stået klar, men den officielle åbning har været udskudt på grund af corona. Nu kan vi endelig markere, at stien er åben for alle. Vi oplever en stor interesse for lidt længere dagsture i naturen, så forventningen er, at både lokale og områdets mange besøgende vil begive sig ud i de flotte landskaber omkring Silkeborg, hvor Silkeborg Kommune og Naturstyrelsen inviterer til indvielsen af Silkeruten, siger Søren Hald, skovrider i Naturstyrelsen.

Ruten løber fra Odden mod nord, langs søfronten og forbi havnen. Herfra fortsætter den igennem Sydbyen, langs Gudenåen, Aboretet og Vejlbo mose, forbi Almind Sø ind i Vesterskoven, langs med Ørnsø og gennem Lysbro Skov.

Se et kort over Silkeruten