Lyt til artiklen:

Stop robotten i at ødelægge dine blomster

00:00
Hastighed: ???x
02:34

Abonnementsartikel

De senere år har robotplæneklipperne indtaget de danske haver i stor stil. Ikke mindst fordi prisen er gået ned, og kvaliteten er steget for rigtig mange modeller.

Anskaffelsen af en robotplæneklipper kræver, at man anbringer afgrænsningskabler i haven, så robotten kender sit klippeområde og ikke drøner rundt og skærer blomster og andre ting over.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Når først man har fået afgrænset haven, går det op for mange, at et fast klippeområde kan have sine ulemper. Hvis børnene for eksempel beslutter sig for at lave et område med legesager, eller når æbletræet smider sine frugter, så oplever man, at robotten ødelægger frugterne eller løber forvirret rundt mellem legetøj.

rich-media-2
Grassy-enheden fås i to farver: En grøn, der forsvinder i græsset, og en rød, der er nem at lokalisere. Pressefoto.

Grassy

Det problem satte et par iværksættere fra Kolding sig for at løse, og resultatet er nu på markedet. Løsningen hedder Grassy, og består i al sin enkelhed af en enhed, der skrues ned i plænen i nærheden af afgrænsningskablet. Enheden forbindes til kablet, hvorefter man trækker et ekstra kabel, der afgrænser det område, man ønsker at frede.

Efterfølgende kan man så nemt slå afgrænsningen til og fra ved ganske enkelt at dreje på Grassy-enheden.

- Vi lavede vores første prototype I 2018 og efter en vellykket sæson, hvor nedfaldsæblerne og robotten blev holdt fint adskilt, gik vi og overvejede, hvordan man kunne lave et produkt, der er let at montere og simpelt at bruge, fortæller Jens Jessen Hansen og fortsætter. - I 2020 blev prototypen modnet og pludselig stod vi med et virkelig smart produkt i hænderne.

Grassy kan forbindes på forskellige måder, afhængig af om man ønsker at oprette en ø midt i græsplænen, eller om man har et samlet område i haven, hvor for eksempel frugttræerne eller sandkassen er.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det kan være, at man i længere eller kortere perioder ønsker at ændre klippeområdet hen over sæsonen. Og det er det problem, at Grassy løser på en måde, så alle familiens medlemmer kan ænder klippeområdet, siger Jens Jessen Hansen.

rich-media-4
Grassy gør det nemt at skabe områder i haven, som robotplæneklipperen skal undgå. Pressefoto.

Produceret i Danmark

Produktet bliver produceret i Danmark, og det passer ifølge ophavsmændene til alle gængse robotplæneklippere, der benytter kanttråd og kan både eftermonteres og monteres ved nye robotinstallationer, og de to iværksættere er i fuld gang med at oprette et forhandlernet.

- Vi lancerede officielt Grassy i april 2021, og allerede nu i begyndelsen af maj har vi over 20 forhandlere og gennemsnitligt 350 daglige besøgende på vores hjemmeside grassy.dk, siger Jens Jessen Hansen, som sammen med iværksætterkollegaen Peter Ricardo Poulsen og i samarbejde med en patentadvokat fik søgt patent på opfindelsen.