Lyt til artiklen:

Nu bliver der energitilskud til flere

00:00
Hastighed: ???x
02:39

Abonnementsartikel

Tilskud til energirenovering bliver for dig med energimærke E, F og G, fordi tilskudspuljen fremover målrettes boliger med dårlige energimærker. Det sker for at sikre, at tilskuddet støtter de boliger, der trænger mest og giver den bedste klimaeffekt. Tilskud til varmepumper afhænger ikke af energimærket, men husk at du skal bo uden for fjernvarmeområde for at søge tilskud til varmepumpe.

Lavere tilskudssatser

For at flere kan få tilskud, bliver satserne sat ned. Du kan få et overslag på dit tilskud med de nye satser i energistyrelsens beregner, når bekendtgørelsen om tilskuddet er opdateret. Eksempler på de nye satser i et 140 m2 hus:

Artiklen fortsætter efter annoncen

A+++ varmepumpe: 19.000 kr.

A++ varmepumpe: 14.000 kr.

25 m2 vinduer i energiklasse 1: 7.750 kr.

25 m2 vinduer i energiklasse 2: 27.500 kr.

Isolering af uudnyttet tagrum med u-værdi før på >= 0,20: 8.400 kr.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tilskud til store varmepumper

Hvis du f.eks. bor i en boligforening uden for fjernvarmeområde, kan du nu også få tilskud til en stor varmepumpe.

De næste 2 tilskudsrunder i 2021 bliver slået sammen til 1. Planen er, at runden kommer til at ligge i september med 280-290 mio. kr. i puljen. Efter det bliver næste ansøgningsrunde i 2022.

Hvis du har fået udarbejdet et energimærke, som er D eller bedre, til sidste tilskudsrunde for at søge tilskud til energirenovering, og du ikke nåede at søge, kan du ikke længere bruge det til at søge tilskud, som du ville.

Det er selvfølgelig brandærgerligt, og der er desværre ikke meget at gøre ved det, da ændringen er besluttet af et bredt flertal i Folketinget. Men der er flere andre ting, du kan gøre:

Du kan søge om tilskud til varmepumpe, da det ikke afhænger af boligens energimærke, og du få håndværkerfradrag i stedet for. Endelig kan du bl.a. bruge din energimærkningsrapport til at se, hvordan du bedst sparer penge på varmeregningen. Du skal også bruge energimærket, hvis du vil sælge eller udleje din bolig. Energimærket er gyldigt i 10 år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Baggrund for ændringerne

Ændringerne gælder fra næste runde af Bygningspuljen og er en del af en ny politisk aftale, der netop er vedtaget af regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance og Alternativet.