Lyt til artiklen:

Mange danskere har en robotplæneklipper

00:00
Hastighed: ???x
02:38

Abonnementsartikel

14 procent af danske haveejere fortæller, at de ejer en robotplæneklipper.

Det viser den nye rapport 'Husqvarna Have Harmoni - de uskrevne regler', hvor 1.055 danske haveejere er spurgt til deres havedrømme.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jyderne topper

Især jyderne er glade for robotplæneklipperen. Vestjyderne topper robotglæden med hele 25 procent, der ejer en robotplæneklipper. I Nordjylland lader hver femte (19 procent) robotplæneklipperen holde græsset pænt og frodigt, mens det gælder for hver sjette øst- og sydjyde (17 procent).

- Da vi lancerede verdens første kommercielle robotplæneklipper for mere end 25 år siden, var det starten på en gamechanger for privat og professionel græsklipning. Siden er salget af robotplæneklippere steget stødt, vi har videreudviklet og forfinet teknologien, og mange andre producenter er kommet til. Alligevel er det vildt at få tal på, hvor mange danske haveejere der efterhånden har en robotplæneklipper ansat til den trivielle græsklipning, fortæller salgsdirektør for Husqvarna Danmark, Michael Schösser.

Endnu flere drømmer om en

Interessen for robotplæneklippere ser ikke ud til at have nået sit max. Hele 40 procent siger, at det er sandsynligt eller meget sandsynligt, at de ville vælge en robotplæneklipper, hvis de skulle købe en ny græsslåmaskine i dag. Især de yngre 25-39-årige overvejer en robot (52 procent), mens færre vil købe en robot blandt de ældre 55+ (32 en procent).

Det er især det at få mere tid til andre ting, som dem, der allerede ejer en robotplæneklipper, fremhæver som fordelen over dem alle (80 procent). Men også det, at robotplæneklipperen giver den flotteste plæne (45 procent) og larmer mindre (36 procent), er noget, de danske robotejere værdsætter.

Kan slå det hele

Kun et fåtal foretrækker at klippe plænen selv (17 procent). Til gengæld er der dem, der mener, at deres plæne er for kompliceret (35 procent) eller for lille (32 procent) til en robotplæneklipper. Men det er forældede barrierer for de fleste, fortæller Husqvarna:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- De første robotplæneklippere for 20-25 år siden krævede meget simple plæner. Sådan er det ikke længere. Vores robotplæneklippere kan holde græsset nyklippet og tæppelignende uanset, om du har en ensartet plæne på 150 kvadratmeter, eller du har skrånende plæne på 5.000 kvadratmeter med bed, træer og snævre passager, slutter Michael Schösser.