Lyt til artiklen:

Fjernstyret rotorklipper har styr på hul 7

00:00
Hastighed: ???x
01:42

Abonnementsartikel

Hul 7 på Sebber Kloster Golfklub er både elsket og hadet af golfspillere på grund af hullets sværhedsgrad. Det kræver et slag på 125 meter, hvis man vil undgå at skulle ned i "hullet", for på hul 7 er der virkelig tale om en green med stejle sider.

- Det har bestemt også været en udfordring at vedligeholde hullet, indtil vi fik X-Rot, fortæller greenkeeper Christian Balsar Jakobsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har brugt 10-12 mandetimer, hver gang det er blevet klippet, og det har været meget udfordrende at skulle gå på de stejle sider. Nu har vi anskaffet os en X-Rot fjernstyret klipper, og nu kan en enkelt medarbejder klippe "hullet" på to timer. Det gør det også muligt for os at klippe "hullet" oftere, hvilket går det meget mere tilgængeligt for golfspillerne, siger greenkeeperen.

rich-media-2
Greenkeeper Christian Balsar Jakobsen med den nye X-Rot. Pressefoto.

Fjernstyret hybrid

X-Rot er en fjernstyret hybrid rotorklipper, som gør det muligt at stå i en sikker afstand af maskinen og lade den klippe det ønskede areal.

- Vi har brugt den til forskellige opgaver her på golfbanen. Den har ryddet brombærkrat i 1,5 meters højde og har gjort at vores frivillige nu kan vedligeholde områder, der før var umulige at komme til. Det gør igen banen meget mere bruger venlig for golfspillerne, når man ikke skal lede længe efter sin bold, der er kommet på afveje, siger Christian Balsar Jakobsen, der også fremhæver, at maskinen er hybrid, hvilket betyder, at man ikke skal bekymre sig om olieudslip på banen.

Den fjernstyrede rotorklipper har også været brugt på Sebber klosters vådområder, og her kommer den også til sin ret - både på grund af den lave vægt men også at den er hybrid, så man ikke risikerer en forurening af området.