Lyt til artiklen:

Kinesiske XCMG er kommet til Danmark

00:00
Hastighed: ???x
01:47

Abonnementsartikel

Det var et spørgsmål om tid, før de fremadstormende, kinesiske maskinproducenter ville entrere det danske marked, og nu er det altså sket.

J-Maskiner fra Rødekro har nemlig indgået en aftale med XCMG, som er verdens tredjestørste producent af entreprenørmaskiner målt på omsætning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Aftalen er trådt i kraft og J-Maskiner kan således levere en gravemaskine fra XCMG i løbet af 14 dage, fortæller indehaveren af J-Maskiner Jos van Ewijk. Ekstraudstyr kan tage længere tid.

Til at begynde med gælder aftalen maskiner op til 25 tons-klassen.

Skulle testes først

J-Maskiner har det seneste års tid fået testkørt nogle af gravemaskinerne fra den kinesiske producent.

- Vi var jo nødt til at finde ud af, om de kunne holde, og om de levede op til vores forventning i forhold til pris og kvalitet, men det gør de altså. De kører som de skal, siger Jos van Ewijk til Grøn Teknik.

Han har store forventninger til de nye gravemaskiner og håber, at han kan sælge op mod 20 enheder det første års tid.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ny i top tre

Kinesiske XCMG har netop indtaget tredjepladsen på International Constructions liste over de største producenter af entreprenørmaskiner - den såkaldte Yellow Table.

Virksomhedens omsætning voksede med cirka 24 milliarder kroner sidste år, og de kinesiske fabrikanter har generelt oplevet stor vækst gennem 2020. De to andre store kinesiske spillere på markedet Sany og Zoomlion er også braget ind i top fem på Yellow Table og har henvist John Deere til sjettepladsen i 2020.