Lyt til artiklen:

Både sug og pust med ny løvsuger

00:00
Hastighed: ???x
01:44

Abonnementsartikel

Den batteridrevne løvsuger SHA 56 henvender sig først og fremmest til private haveenthusiaster.

Det er både hurtigt og nemt at skifte mellem sug og blæs- funktionen, og det gøres helt uden brug af værktøj.

Artiklen fortsætter efter annoncen

SHA 56 er den første batteridrevne kombinerede løvsuger og løvblæser fra Stihl. Maskinen har en sugekapacitet på 510 m³/h og en blæsekraft på 8 N, som nemt kan justeres via det roterbare styregreb. På trods af den kraftfulde motor er lydstyrken lav.

- Der er tale om en fleksibel maskine, som er let at bruge, og den kombinerede funktion gør, at man kun har brug for én maskine til både at blæse haveaffald sammen og suge det op. Opsamlingsposen gør det også nemt derefter at kompostere affaldet, siger Henrik Tångberg, der er technical customer support hos Stihl Danmark.

rich-media-2
SHA 56. Pressefoto.

Findeles med kniv

Løvet, der suges op og findeles af en skarp roterende kniv inde i blæsehuset, før det havner i løvsugerens opsamlingspose. Den asymmetriske pose er på praktisk vis fastgjort på blæserøret, så brugeren slipper for selv at bære rundt på den, og placeringen giver desuden mere plads til benene og bevægelse, for at sikre bedst muligt ergonomisk brug.

Opsamlingsposen rummer 40 liter og er nem at tømme takket være den lynlås, der løber i hele posens længde.

Løvsugeren SHA 56 indgår i batterisystemet AK fra Stihl, som især er rettet mod private brugere. Batteri og oplader købes separat, og den batteridrevne løvsuger forventes at være tilgængelig hos autoriserede Stihl-forhandlere fra august 2021.